16. okt. 2020
Af Malan Joensen

SE BILLEDERNE: Dronning Elizabeths dejlige dag med barnebarnet

Den britiske monark har været i corona-isolation i syv måneder.

Efter at have passet hvervet som monark i stort set total isolation i syv måneder, kunne dronning Elizabeth, 94, torsdag endelig forlade residensen for at tage på officiel opgave.

Siden Storbritannien blev lukket ned, har hun passet jobbet indendøre på et af residenserne, bortset fra da hun adlede Sir Tom Moore i juli på græsplænen ved Windsor Castle, og da hun i juni deltog i en noget mere nedtonet fødselsdagsfejring end sædvanligt til Trooping The Colour samme sted.

Privat har dronningen været til barnebarnet prinsesse Beatrices bryllup med Edoardo Mapelli Mozzi, ligesom hun har tilbragt en del af sommeren på Balmoral i Skotland og på Sandringham med prins Philip.

Ikke alene kunne dronning Elizabeth nyde endelig at være kommet ud på en officiel opgave, hun kunne endda dele oplevelsen med barnebarnet prins William, 39. Det er ifølge Hello Magazine første gang siden juli 2017, at de to er på officiel opgave sammen.

Det var en veloplagt duo, der besøgte Defence Science og Technology Laboratory (Dstl) ved Salisbury og samtidig åbnede det nye Energetics Analysis Centre. Her fik de blandt andet viden om de våben og taktikker, efterretningstjenesten arbejder med. Dronningen og prinsen hørte også om, hvordan man havde håndteret Novichok-sagen fra 2018, hvor en nervegift blev brugt til et attentat mod en tidligere russisk dobbeltagtent og hans datter i Salisbury.

De royale hovedpersoner ankom hver for sig - dronningen med helikopter og prins William i bil, og ifølge ugebladet blev der ikke taget nogen chancer, hvad angår monarken og prinsens helbred. Således skulle alle 48 personer, der var i nærheden af de to, efter sigende være blevet testet for covid 19.

Se billederne fra det hyggelige besøg i galleriet ovenfor.

Læs mere om: