19. mar. 2021
Af Trine Larsen

Nu sker det: Dronning Margrethe gør klar til påskeferie

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er klar til at holde påskeferie, så om en uge rykker majestæten til Aarhus for at tage ophold på Marselisborg Slot og fejre højtiden. Den måtte dronningen aflyse sidste år

Dronning Margrethe elsker årstidernes skiften og det betyder nemlig også, at majestæten flytter residens.

Lige for tiden har dronningen residens på Fredensborg, hvor dronningen på nært hold kan følge naturen og forårets komme, men om en uge bytter dronningen residens.

Dronning tager nemlig om en uge, fredag 26. marts ophold på Marselisborg Slot i Aarhus. Her vil dronningen så opholde sig og holde påskeferie.

Dronning Margrethe har tradition for, at fejre påske-højtiden på Marselisborg, og det glæder majestæten sig helt sikkert til. For sidste år måtte dronningen, grundet Corona-pandemien blive hjemme på Fredensborg slot og undlade at tage til Marselisborg. Sidste år skete den aflysning samtidig med, at kronprinsparret måtte afbryde deres ophold i Schweiz, ligesom meddelelsen om at dronningens 80 års fødselsdag 16. april også blev aflyst.

Corona-restriktioner lever dronningen, kongefamilien og resten af Danmark stadig under, men i og med at dronningen er vaccineret og og sundhedsmyndighederne varsler yderligere åbning af landet, kan dronningen se frem til igen at holde påskeferie på Marseligborg, sådan som majestæten ynder at gøre.

Nogle år har dronningen også kunnet fejre sin fødselsdag på Marselisborg, men ikke i år, hvor påsken falder tidligt. Alligevel kommer majestæten til at få nogle dejlige dage i Aarhus, hvor dronningen efter planen skal opholde sig mere end en uge.

Dermed får dronningen også mulighed for at deltage i påskehøjmesse i Aarhus Domkirke, som dronningen også holder meget af.

Læs mere om: