23. apr. 2021
Af Stine Ramlyng

Andrea Elisabeth Rudolph modtager helt særlig og rørende hilsen

Andrea Elisabeth Rudolph
Andrea Elisabeth Rudolph
Foto: Mikael Rieck
Kræftramte Andrea Elisabeth Rudolph har modtaget en helt særlig video med et helt særligt budskab efter, at hun samlede 1,4 million kroner ind til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med landsindsamlingen.

"Da jeg fik konstateret kræft, var jeg ved at dø af skræk. Jeg blev bange for at jeg skulle her fra og at jeg skulle forlade mine børn og min familie. At alt det liv jeg mærker inden i skulle forsvinde. Heldigvis er lægerne dygtige og kræftpakken virker, men vi kan blive endnu bedre. Vi skal blive endnu bedre. Ingen skal miste sin mor eller far eller sine børn eller venner til den lorte sygdom. Derfor samler jeg ind <3 Alle beløb store som små er velkomne og vigtige."

Sådan lød opfordringen fra Andrea Elisabeth Rudolph i hendes online landsindsamling, som hun oprettede via Kræftens Bekæmpelse. En indsamling der gik langt over forventningen, da den 44-årige iværksætter og tidligere tv-vært indsamlede 1,4 million kroner.

Vi er dybt taknemmelige

Og det fik både direktør og formand for Kræftens Bekæmpelse til at sende hende en personlig tak-hilsen i form af en video:

"Kære Andrea. Helen og jeg vil gerne have lov til at sige dig tusind tusind tak for den kæmpe indsats du har gjort ifb. med vores landsindsamling, hvor du har stillet dig i spidsen for en indsamling, hvor vi aldrig har set noget lignende ift. landsindsamlingen. Det er vi bare dybt taknemmelige for. Og også dybt taknemmelige for, at du - med din egen personlige historie - har været med til at give et menneskeligt ansigt til også det, der fylder rigtig rigtig meget ifb. med vores landsindsamling. Håb, viden om kræft og opmærksomhed på, at det desværre er en sygdom, som rammer os rigtig bredt i den danske befolkning. Det har du været med til at sætte på dagsordenen. Du har ovenikøbet samlet rigtig mange penge ind, 1,4 million har du samlet ind sammen med alle de folk, der har hjulpet dig. Det er jo helt vildt.

Det siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker i den rørende video sendt til Andrea Elisabeth Rudolph.

Nok den sværeste periode i dit liv

Og formand for Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, supplerer i den to minutter lange video:

"Ja Andrea, det vil jeg også sige rigtig meget tak for. Det er intet mindre end fantastisk...(...) Jeg synes du på din måde har gjort noget helt særligt. Du lader Danmarks befolkning på det nærmeste komme ind i dit liv, nok den sværeste periode i dit liv, kunne jeg forestille mig, og du gør det på en naturlig og udramatisk men meget givende måde. Det er usædvanligt Andrea, og det skal du bare have en kæmpe tak for. Du giver meget støtte, tror jeg, til alle omgivelser. Kræftsyge men i særdeleshed også mange pårørende, så du skal have et kæmpestort tusind tak fra Kræftens Bekæmpelse.

Andrea takker for kæmpestor støtte

I opslaget, som Andrea har lagt op sammen med videoen, skriver hun, at den særlige hilsen ikke kun gælder hende, men også er en tak til alle dem, der har hjulpet med landsindsamlingen generelt, og også dem der har delt og støttet hendes personlige indsamling.

"Det er simpelthen for vildt, og jeg er så stolt af os! Tak til Kræftens Bekæmpelse for denne hilsen", skriver hun blandt andet i opslaget.

Se hele den rørende video på Andreas instagramprofil her.

Andrea Elisabeth Rudolph fik diagnosen brystkræft i januar og er dermed blot én ud af 350.000 danskere, der kæmper med kræft.

Læs mere om: