23. maj. 2021
Af Majken Munk

Trailer afsløret: Se Trine Dyrholm i rollen som Margrete den første

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
Foto: Martin Høien
Trine Dyrholm spiller rollen som dronning Margrete den første i filmen af samme navn. Nu er traileren til den omtalte film offentliggjort.

Skuespiller Trine Dyrholm har igennem sin succesrige karriere haft mange fremtrædende roller.

Endnu én træder hun ind i filmen ”Margrete den første”. Traileren er nu offentliggjort og første glimt af Trine Dyrholm som Margrete den første er afsløret.

Samler norden

”Margrete den første” tager sin begyndelse i 1402, hvor Margrete forsøger at forene Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun styrer gennem sin adoptivsøn Kong Erik.

Men farer lurer om hjørnet, så derfor forsøger Margrete at stille Danmark endnu stærkere ved at arrangere et ægteskab mellem kong Erik og den engelske prinsesse Phillippa.

Det er dog på ingen måde en sikkerhed, for en konspiration opstår, som sætter Margrete i et umuligt dilemma.

Første glimt af filmen kan ses i traileren, der netop er offentliggjort. Den kan ses her.

En statskvinde

I hovedrollen ses Trine Dyrholm som den stærke kvinde Margrete.

Instruktør på filmen er Charlotte Sieling, der har set frem til at lave en film om en af de stærkeste regenter i Europa.

- Margrete I var en imponerende kvinde, men overraskende har ingen skildret hende på film. Jeg vil give hende en stemme og fortælle om en af de stærkeste regenter Europa har set. Kvinden der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, og kvinden der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn.

- Margrete den første er mit portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag. Karriere, familie, moderskab. Filmen viser, hvilken pris Margrete I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde, siger Charlotte Sieling, der er instruktør på filmen.

Ses til efteråret

Foruden Trine Dyrholm spiller Søren Malling, Morten Hee Andersen og Jakob Oftebro store roller.

Selv om man nu kan nyde traileren, er der fortsat en del ventetid til, det er muligt at se spillefilmen.

”Margrete den første” får biografpremiere landet over den 16. september 2021.

Læs mere om: