6. apr. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Det siger dine drømme om dit helbred

Livsstil søvn
Foto: AOP
Lider du af stress, eller har du influenza? Dine drømme kan afsløre det.

Selvom drømme kan betyde alt og ingenting, er det faktisk muligt at tyde flere ting ud fra nattens oplevelser.

Ny forskning har bl.a. peget på, at søvnforstyrrelser og drømme i REM-søvnen kan kædes sammen med lewy body-demens, der er en langsomt fremadskridende demens, skriver Huffington Post.

Her er nogle bud på, hvordan drømme kan afsløre vores helbred:

Du er syg

Der er perioder, hvor man slet ikke har tid til at være syg – og det er ofte i disse perioder, at man bliver syg. Hvis du ignorerer symptomerne på, du faktisk er syg, kan et mareridt måske hjælpe dig på vej. At være syg og have feber kan nemlig ofte udløse mareridt, har forskning fra Mayo Clinic slået fast. Og så gælder det altså om at blive liggende i sengen resten af dagen.

Du lider af stress

Det kan være rigtig svært at indse, at man lider af stress. Men måske dine drømme om natten kan hjælpe dig. Stressdrømme kan nemlig være, at man f.eks. ikke når et fly, eller en flodbølge bliver ved med at skylle ind mod dig. Det kan også være, at du mister din bil, eller at den bliver stjålet, skriver doktoroz.com. Stressdrømme kan også være så underlige og bizarre, at selv kommer til at tænke over, at du skal slappe mere af.

Du har for lavt blodsukker

Hvis personer med diabetes oplever et dyk i blodsukkeret, kan et symptom faktisk være mareridt og ubehagelige drømme. Tager man for meget insulin eller andet bestemt medicin, kan det give et blodsukkerfald, der så kan føre til de ubehagelige drømme, skriver Webmd.com.

Du er gravid

En del gravide kvinder oplever at have underlige drømme under graviditeten. De er både mærkelige og kan også være ganske ubehagelige. En israelsk undersøgelse på kun 166 gravide kvinder har til gengæld vist, at jo værre drømmene var under graviditeten, desto mindre var risikoen for at udvikle en depression efter fødslen.

Du har en bipolar lidelse

En bipolar lidelse, der er karakteriseret ved svingninger i både manisk og depressiv retning, kan udløse bizarre drømme.

Hvis du oplever at have bizarre drømme eller mareridt ofte, er det altså en god idé at søge lægehjælp.

Kilde: Huffington Post

Læs mere om: