13. jan. 2021
Af Stine Ramlyng

103-årige Lise Nørgaard: Så skete det

Lise Nørgaard
Foto: Krestine Havemann
Hun fylder 104 år næste gang og må dermed siges at være i målgruppen for regeringens coronavaccine-strategi. I denne uge modtager Lise Nørgaard det lille men meget afgørende stik i kampen mod corona.

Hun har levet - og overlevet - både den den spanske syge og 1. og 2. verdenskrig. Og hele Danmarks Lise Nørgaard har også i sinde at overleve den pandemi, der hærger hele verden lige nu, og som allerede har kostet over to millioner mennesker livet.

Lise Nørgaard har takket ja til vaccine

Ifølge Sundhedsstyrelsen er de første i vaccinekøen prioriteret til at være "personer som bor i plejebolig mv.", "personer med alderen 65 eller derover som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp" samt "personer i alderen fra 85 år og op". Sidstnævnte kategori må Lise Nørgaard med sine 103 år siges at falde indenfor.

Hun har da også takket ja til det lille men meget afgørende stik. Det bekræfter hun over før ugebladet Se og Hør over telefonen fra sin lejlighed nord for København.

- Jeg får vaccinen i denne uge. Men du skal ikke skrive hvornår, siger Lise Nørgaard til Se og Hør.

Sådan bruger jeg tiden

Selv om hun holder hovedet højt, glæder journalist og forfatter Lise Nørgaard som alle andre sig til, at der bliver løsnet lidt op for coronarestriktionerne.

- Jeg tror ikke, du kan påvise et eneste menneske, der ikke glæder sig til, at coronaen er færdig. Men jeg gætter kryds og tværs og hører musik. Klassisk. I fjernsynet ser jeg debatudsendelserne. TV 2 har nogen glimrende programmer. Tirsdagsanalysen og Besserwisserne og sådan noget. Men jeg synes ikke, at tv-stationerne gør ret meget for at muntre op, siger hun til Se og Hør.

GALLERI: Lise Nørgaards liv i billeder

Læs mere om: