Andrea Elisabeth Rudolph åbner op om kræftsygdom

Andrea Elisabeth Rudolph

Andrea Elisabeth Rudolph

Foto: Mikael Rieck
Andrea Elisabeth Rudolph åbnede tirsdag aften op om sit sygdomsforløb i Aftenshowet på DR. "Jeg er blevet marineret i kærlighed", fortæller den 44-årige iværksætter blandt andet i interviewet.

Siden iværksætter og tidligere tv-vært Andrea Elisbeth Rudolph, 44, tilbage i januar fik konstateret brystkræft, har hun åbenhjertigt og ærligt delt sine tanker om sygdomsforløbet med sine over 144.000 følgere på Instagram.

Og tirsdag aften delte hun det også med DR's seere, da hun fortalte ærligt om alt fra at tro, man skal dø, til at rage håret af og gå rundt helt kronraget.

Ranker ryggen på Rigshospitalet

- Jeg synes, at det har været 'empowering' næsten at tage håret af. Jeg er blevet til en lille soldat, der er gået i kamp. Jeg synes, at jeg ser godt ud, fortæller hun om sin nye og meget korte "frisure", som hun dog også kan fortælle er utrolig kold, og at man kan føle sig "nøgen" og "sårbar" ved at være skaldet.

Men Andrea Elisabeth Rudolph er også stolt af sig selv og har ikke har lyst til at gemme sig, fortæller hun. Derfor ranker hun også ryggen ekstra, når hun går ned af Rigshospitalets gange, fortæller hun med et smil. 

Jeg er blevet marineret i kærlighed

- Jeg har fundet ud af at, at der er så mange der føler skyld og skam ved at have kræft. For man gør hele sin familie ked af det, og man gør sine børn kede af det, og man gør mange mennesker kede af det, og mange bliver bange, siger hun i interviewet med Mette Bluhme Rieck i Aftenshowet.

Og det er også én af grundene til, at hun har valgt at være så åben omkring sit sygdomsforløb. For hun vidste, at det alligevel ville komme ud, og hun ønskede ikke at skjule sig og være flov over det. Man skal IKKE være alene, påpeger hun.

- Jeg er så sindssygt priviligeret. Jeg har en vidunderlig familie, de bedste venner i hele verden, min mand og mine børn, der allertættest på mig, og så har jeg alle mine følgere på instagram og facebook, som virkelig har væltet mig... nu bliver jeg helt rørt... for jeg er altså... marineret i kærlighed. Det har været så rørende og vildt at opleve den kærlighed, der strømmer mod en, slår Andra Elisabeth Rudolph fast.

Privat er Andrea Elisabeth Rudolph gift med håndboldkommentator Claus Møller Jakobsen og tilsammen har parret fem (sammenbragte) børn. 

Man kan se hele interviewet med Andrea Elisabeth Rudolph her.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden