Torsdag, 23. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Bille August har otte børn - fem af dem er gået ind i samme branche som deres far

Bille August med døtrene Alba, Amaryllis og Aya samt sønnen Anders og hustruen Sara-Marie Maltha. 
Bille August med døtrene Alba, Amaryllis og Aya samt sønnen Anders og hustruen Sara-Marie Maltha. 
Foto: Kaspar Wenstrup
Bille August er far til en stor børneflok, og flere af dem har fået arbejde i samme branche som den Oscar-vindende filminstruktør.

Det er flere end 40 år siden, at Bille August debuterede som filminstruktør, og siden ”Honning Måne” i 1978 har han også lavet film som ”Zappa”, ”Tro, håb og kærlighed”, ”Pelle Erobreren” og ”Lykke-Per”, og lige for tiden er han aktuel med det romantiske drama ”Kysset”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bille August er 74 år og interessen for at lave film har han givet videre til mange af sine børn. Filminstruktøren er far til otte, og de fem af dem er alle gået ind i samme branche som deres berømte far.

Bille Augusts to ældste sønner, Anders Frithiof August og Adam August, er begge manuskriptforfattere. Anders Frithiof, 44, står bag manuskriptet til film som ”Dirch”, ”Sommeren 92” og ”Lykke-Per”, mens Adam August, 39, blandt andet har lavet manuskript til ”Underverden” og ”Valhalla”.

Anders Frithiof og kæresten Yulianna
Foto: Hanne Juul
Adam og Bille August
Foto: Jesper Sunesen

Bille Augusts to døtre, som han har med skuespiller Pernilla August, er ligesom begge deres forældre gået ind i film- og tv-branchen, de er nemlig begge skuespillere.

Alba og Asta August
Foto: Birger Storm

31-årige Asta August er kendt fra blandt andet ”Sygeplejeskolen” og filmen ”Pagten”, mens 29-årige Alba August blandt andet er kendt fra Netflix-serien ”The Rain”, og så spillede hun også hovedrollen som Astrid Lindgren i ”Unge Astrid”.

Bille Augusts tre yngste børn har han med skuespiller Sara-Marie Maltha, og parrets ældste datter, Amaryllis, får skuespillerdebut næste år – hun medvirker nemlig i Thomas Vinterbergs stort anlagte familiesaga ”Familier som vores”, der sendes på TV 2 i 2024.

Bille August med hustruen Sara-Marie Maltha og deres børn, Albert og Amaryllis. 
Foto: Hanne Juul

Sammen med Sara-Marie Maltha har Bille August også børnene Albert og Aya.

Derudover har han endnu en datter, Melina, som er født i 1969, og som er den ældste i Bille Augusts store børneflok.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden