10. sep. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Helle Dolleris: Jeg blev meget sent voksen

Helle Dolleris.
Helle Dolleris.
Birger Storm/BILLED-BLADET
Hvornår bliver man egentlig voksen? Skuespilleren Helle Dolleris skulle fylde 41, før hun følte sig voksen. Her fortæller hun hvorfor.

Skuespilleren Helle Dolleris udgjorde sammen med Ellen Hillingsø duoen bag tv-serien Charlot og Charlotte, og siden tv-serien ramte tv-skærmene i 1996, har Helle Dolleris både lavet en række forskellige teaterstykker og film.

Men selv om det er 20 år siden, 48-årige Helle Dolleris blev uddannet skuespiller, så er det faktisk ikke særlig lang tid siden, hun for alvor følte, at hun var blevet voksen.

– Jeg har været meget sen til at opdage, at jeg er blevet voksen. Jeg ved ikke, hvorfor det skal tage så forbandet lang tid for nogle mennesker at nå dertil. Men altså, man kan jo bare være glad for, at det er lykkedes, siger hun.

Jeg kan ikke spille lillesøster længere

Faktisk skal vi frem til hendes 41. leveår før hun blev voksen.

– Det var først, da jeg var omkring 41, det for alvor gik op for mig, at: Gud, jeg er virkelig et rigtigt voksent menneske. Nu nærmer jeg mig de 50. Og så er jeg fandeme voksen. Jeg kan ikke gå og spille lillesøster længere, siger Helle Dolleris.

Men hvad var det egentlig der skete for hende lige omkring de 41?

– Jeg har ikke fået børn, så jeg kendte ikke til at have ansvar for et andet menneske på den måde. Men da jeg var 41, mødte jeg min mand, som er brasilianer og boede i Brasilien. Og det at bringe ham med herop til en helt ny tilværelse, det var ikke bare lige sådan at gøre. Pludselig fik jeg et ansvar i forhold til ham og hans velbefindende i Danmark. Og det var rigtig, rigtig sundt for mig, siger hun.

Læs mere om: