3. maj. 2021
Af Stine Ramlyng

Hjemme hos kapelmester Henrik Krogsgaard: Derfor købte jeg huset

Kapelmester Henrik Krogsgaard inviterer inden for i sit skønne, solgule hus i Hornbæk, som han flyttede ind i for fire år siden.

Smilende og afslappet klædt, byder han på kaffe i sit solgule hus lidt udenfor Hornbæk, hvor der er udsigt til åbne marker, så langt øjet rækker. Ligegyldigt hvilke vinduer man kigger ud af.

Henrik Krogsgaard bor på landet og elsker naturen omkring sit skønne hus, som han har malet solgult, fordi hans humør til tider var ”helt nede” under coronaen.

Se "Hjemme hos Henrik Krogsgaard"-galleriet i toppen af denne artikel.

Boede i mange år på Bornholm

Inden Henrik Krogsgaard flyttede til Nordsjælland, boede han i Svaneke på Bornholm. Her trivedes han fint i 12 år, men til sidst blev det for besværligt med rejserne til København.

– Det tog timer frem og tilbage, og på et tidspunkt syntes jeg, jeg var blevet for gammel til at spilde min tid på den måde, siger Henrik Krogsgaard, 70, der har boet flere steder i sit liv. Sit første hus købte han, da han var 19 år.

Hestene og hundene holder mig i gang

En ridetur eller en gåtur med hundene er Henrik Krogsgaards måde at få rørt sig på.

– Fitnesscentre er ikke mig. Slet ikke. Jeg foretrækker at bevæge mig rundt i naturen og lave praktiske ting herhjemme. Bygge en reol, fælde et træ eller male mit hus. Det sidste tog mig 14 dage. Jeg har i mange år vejet det samme, som jeg altid har gjort, mellem 73 og 75 kilo.

Henrik Krogsgaard satte sig første gang ved flygelet, da han var blot fem år. Dagen før sin 18-års fødselsdag blev han engageret som kapelmester hos Cirkus Schumann i Cirkusbygningen i København.

Kapelmester i Cirkusrevyen i 15 år

Senere fulgte tre år i Cirkus Benneweis. I 15 år var Henrik Krogsgaard kapelmester i Cirkusrevyen, dengang Mads Mikkelsen var en af danserne på scenen. Han har deltaget i 13 Melodi Grandprix, seks danske og syv europæiske, ligesom han ledede orkestret i Otto Leisners TV-show ”Den gyldne pil”.

Henrik Krogsgaard har komponeret musik til koncerter, revyer, musicals og cabareter og har også haft fornøjelsen af at spille for de kongelige.

Nyd alle billederne hjemme fra Henrik Krogsgaard skønne hus i toppen af denne artikel.

Læs også det store interview med Henrik Krogsgaard i denne uges BILLED-BLADET, der på gaden netop nu.

Læs mere om: