29. apr. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Stor overraskelse: Hans Lindberg vender hjem til Danmark

Hans Lindberg
Hans Lindberg
Foto: Søren Jul Lamberth
Hans Lindberg har på trods af sine 41 år ingen planer om at stoppe med at spille håndbold - fra sommeren 2024 bliver det med dansk grund under fødderne.

I marts var det 20 år siden, at Hans Lindberg fik debut på det danske A-landshold, og i dag, hvor han er blevet 41 år, er han stadig en topklassespiller.

Senest var Hans Lindberg med til at vinde VM med landsholdet, og i Bundesligaen, hvor han spiller til daglig, er der også meget at glæde sig over.

Han har kontrakt med sin tyske klub Füchse Berlin frem til 2024, og der er gode muligheder for, at Hans Lindberg til den tid kan stå tilbage som den mest scorende spiller i Bundesligaen nogensinde. Lige nu har han sendt bolden i nettet 2884 gange, og rekorden lyder på 2905 mål.

Til august fylder Hans Lindberg 42, men det til trods har han ikke i sinde at lægge håndbolden på hylden, når hans kontrakt udløber næste år.

Han fortsætter nemlig, men denne gang bliver det hjemme i Danmark.

Fra 2024 skal Hans Lindberg nemlig spille for HØJ Elite, som er hans barndomsklub.

- Jeg ved godt, at det måske vil være en overraskelse for mange, men jeg ser et kæmpe potentiale her, og jeg har haft mange snakke med træneren og folk bag klubben, siger Hans Lindberg til TV 2 om fremtiden.

Han har tilbragt mange timer i barndomsklubben, der ligger i Ølstykke, hvor hans forældre også fortsat bor.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan offentliggøre, at jeg fra 2024 skal tilbage og være en del af HØJ Elite. Jeg har de senere år fulgt klubben på tæt hold, og jeg er imponeret over den udvikling, klubben er gennemgået. Potentialet i HØJ Elite er stort og med det enorme drive, der er hos folkene bag, er jeg ikke i tvivl om, at fremtiden ser meget spændende ud, udtaler Hans Lindberg i en pressemeddelelse.

Hans Lindberg er blot en af flere landsholdsspillere, som vender hjem til Danmark efter mange år i udlandet. Sidste år vendte Mikkel Hansen hjem fra Paris, og til sommer flytter Niklas Landin og Rasmus Lauge hjem til Danmark fra henholdsvis Tyskland og Ungarn.

Læs mere om: