TILLYKKE: Viktor Axelsen fylder 23 år

Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET

Viktor Axelsen kan med god samvittighed fejre sin 23-års fødselsdag. Året har budt på en forrygende sæson og bl.a. en OL-medalje.

Onsdag, 4. januar 2017 - af Ulrik Ulriksen

Han er dansk badmintons største håb siden Morten Frost og Peter Gade, og kan nu fejre sin 23-års fødselsdag efter et år med enorm succes.

Viktor var på holdet, der vandt den prestigefyldte Thomas Cup-cup turnering. Da han kom hjem fra den triumf, blev han modtaget i lufthavnen af sin mor Gitte og søsteren Johanne, der straks skålede i champagne med deres private helt.

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Victor Axelsen smashede sig til bronzemedalje

Sommeren bød også på en toppræstation ved OL i Rio de Janeiro i Brasilien, hvor Axelsen smashede sig til en historisk bronzemedalje efter sejren over den levende fjerbold-legende Lin Dan fra Kina. Viktor blev med sine 22 år den yngste OL-medaljevinder i herresingle nogensinde.

LÆS OGSÅ: Efter VM i badminton: Guld-Victor modtaget af mor og søster

Har lært sig at tale kinesisk

Viktor Axelsen vandt 2016-sæsonens finaleturnering Dubai World Superseries Finals og har sat en fed streg under, at de kinesiste stjerner, der i årevis har domineret ketsjersporten totalt, nu skal til at passe på den tårnhøje dansker.

Apropos Kina, så taler Axelsen flydende kinesisk, hvilket har gjort ham til et stort navn i verdens folkerigeste nation.

Victor Axelsen hyldet af dronningen

I oktober sidste år oplevede Viktor at være på gæstelisten til dronning Margrethes reception for deltagere ved De Olympiske og Paralympiske Lege. I den forbindelse hilste han på blandt andre  Majestæten og kronprinsesse Mary i Fløjlsgemakket på Christiansborg Slot.

LÆS MERE: Dronning Margrethe holdt fest for Danmarks OL-helte

 
Foto: Keld Navntoft

Et af sportsårets absolut største resultater set med rød-hvide briller.

Gense højdepunkterne fra den den kongelige families flotte OL-reception