Onsdag, 1. marts 2023 — af Julie Nolsöe

Steffen Jensen fylder 67 år og går på pension: Kæmper med flere skavanker

Steffen Jensen
Steffen Jensen
Foto: Hanne Juul
Den erfarne journalist og krigskorrespondent Steffen Jensen går nu på pension - men han ved, at han fortsat skal holde sig beskæftiget for ikke at blive deprimeret

Gennem 35 år har han rapporteret fra krigszoner i Mellemøsten for TV 2.

Men nu er det slut.

Steffen Jensen, som den 28. februar fyldte 67 år, har nemlig besluttet sig for at gå på pension - også selvom han helst ville kunne fortsætte sig eget, høje niveau:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Nogle af mine skavanker har betydet, at jeg ikke har kunnet levere det, som mine arbejdsgivere med rette har kunnet forvente af mig, fortæller den erfarne journalist til B.T.

Her uddyber han, at han har flere skavanker, som betyder, at han ikke er ligeså arbejdsdygtig som tidligere.

Blodpropper og PTSD

I 2020 blev Steffen Jensen ramt af et par mindre blodpropper i hjernen, og derudover er han som følge af sit arbejde som krigskorrespondent fra mellem 25-30 krige gennem 35 år blevet efterladt med en PTDS-diagnose.

Overfor B.T. fortæller Steffen Jensen, at hans diagnose er blevet en form for skraldespand i hovedet, som alt hældes ned i, hvis noget ikke fungerer. 

I november 2022 satte han ord på overfor BILLED-BLADET, hvordan han bliver påvirket af sin PTSD i sin dagligdag:

– Lige når jeg er ved at falde i søvn, vågner jeg med et spjæt og ser billeder af børn, der er invaliderede af krigen. Det er frygteligt. Så kan jeg ikke falde i søvn og sidder tit oppe til klokken fem-seks om morgenen, fortalte han i november 2022 til BILLED-BLADET.

Til B.T. fortæller korrespondenten, at hans arbejde er en stor del af hans identitet, og derfor ved han, at han også i sin pensionstid skal holde sig beskæftiget: 

- Min kone vil sikkert gerne have, at jeg skal hjælpe til i haven, men hun bakker også op om, at jeg skal lave noget, så jeg ikke synker ned i depression lige med det samme, lyder det til mediet, ligesom han også fortæller, at han fortsat har planer om at rejse, skrive og fotografere, blandt andet som freelancer for TV 2.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden