Torsdag, 4. maj 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Christian vandt Alene i vildmarken: Så meget tabte han sig

Christian Hjort i "Alene i vildmarken". 
Christian Hjort i "Alene i vildmarken".
Foto: DR
Der er begrænset næring at finde, når deltagerne er alene i vildmarken, og da Christian efter 42 dage blev hentet hjem af sin familie, var det med en hel del færre kilo på kroppen.

Syvende sæson af ”Alene i vildmarken” er slut, og gennem årene har det varieret meget, hvor længe vinderen har skullet opholde sig i den norske ødemark, før sejren kom i hus.

Denne gang, hvor det var gamle deltagere, der tog udfordringen op igen, var det den nu 39-årige Christian Hjort fra Egtved, der vandt, og det gjorde han efter 42 dage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som det også har gjort sig gældende for mange andre deltagere i programmet, røg der en hel del sul af kroppen undervejs.

- Jeg tabte 20-21 kilo. Det var præcis sammen mønster som i sæson et, hvor jeg også tabte cirka et halvt kilo om dagen, fortæller Christian, som seks år tidligere var af sted i 44 dage, hvilket dengang rakte til en andenplads.

Undervejs i konkurrencen bliver deltagerne løbende holdt øje med af en læge, som tjekker deres helbred.

- Konceptet omkring at lægen kunne pille os deltagere ud, hvis vi tabte os for meget, figurerede en gang imellem, når man kunne se, der skulle et ekstra hul til i bæltet. Det var lidt en stressfaktor, for det var ikke aktuelt i sæson et, forklarer Christian, der selv ønskede at bestemme sit hjemkomsttidspunkt.

Christian vendte hjem fra Norge i slutningen af oktober, og han har nu fået sul tilbage i kinderne. 
Christian vendte hjem fra Norge i slutningen af oktober, og han har nu fået sul tilbage i kinderne.
Foto: DR

Heldigvis tabte han sig ikke så meget, at han blev hevet ud af programmet. I stedet blev han hentet hjem af familien – præcis som han havde drømt om. Hans to børn på seks og to år kunne sagtens kende Christian, selv om han så lidt anderledes ud, end da de senest så ham halvanden måneds tid forinden.

Sådan var det ikke, da Christian drog af sted i vildmarken i sæson et. Da han kom hjem efter 44 dage, var sønnen Aksel bare fem måneder gammel, og dengang skulle han lige bruge et par dage på at lære sin far at kende igen.

Tiden efter ”Alene i vildmarken” brugte Christian på at være sammen med sin familie og på at restituere – og ikke mindst på at få spist noget andet end fisk, selv om han nu aldrig blev træt af det ude i vildmarken.

- Vi fik en seddel med, hvor meget der skulle spises. Det var én mundfuld, og så var det det, men jeg overskred det en smule, fortæller Christian.

- Det første mad var rugbrød, for det var noget af det fra listen, som jeg måtte spise. Den varede en uge, så vidt jeg husker. Det var et halvt stykke rugbrød til morgen, middag og aften med lidt avokado ovenpå og et æg ved siden af. Og så fik man lov at trappe op til et helt stykke rugbrød. Det var slet ikke i fokus efter sæson et. Der røg jeg lige ud af flyet og ind i Oslo lufthavn og købte det første, jeg nærmest løb ind i, men jeg fik heldigvis ikke gener af det. Refeeding var slet ikke i fokus dengang, fortæller Christian om forskellen på at være med i første sæson og så til nu, hvor sæson syv netop er løbet over skærmen, og hvor han altså står tilbage som vinder.

Man kan læse mere om Christian Hjort på blandt andet Instagram og på hans hjemmeside.

Christian Hjort med sin familie i vildmarken. 
Christian Hjort med sin familie i vildmarken.
Foto: United Production/Jeppe Søgaard/DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden