22. feb. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Mange gode ting i vente: Det kan du glæde dig til at se på tv i foråret

Der er mange nye programmer på vej i foråret
Der er mange nye programmet på vej i foråret
Foto: TV 2 og DR
Der er god grund til at glæde sig til foråret, for der er mange nye tv-programmer på vej.

Vinteren har budt på meget godt tv, og selv om foråret så småt banker på, har tv-stationerne også meget godt nyt i vente til seerne.

De kommende uger er der nemlig premiere og sæsonpremiere på både nye og velkendte formater, og der er godt nyt, uanset om man foretrækker reality, dokumentar eller fiktion.

Få overblikket over noget af alt det gode, der er i vente, herunder:

Den store juniorbagedyst

Der er sæsonpremiere lørdag 25. februar på DR1 og DRTV. Otte nye, seje børn viser deres bagetalenter frem og kæmper om de eftertragtede mesterbageforklæder. Joakim Ingversen er tilbage som vært, og dommerne er igen Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen.

Deltagerne fra "Den store juniorbagedyst". 
Deltagerne fra "Den store juniorbagedyst".
Foto: DR

Sommerdrømme

Der er sæsonpremiere 1. marts på TV 2 play og 8. marts på TV 2. Lene Beier er vært i den fjerde sæson af programmet, hvor otte nye deltagere to og to skal lave deres drømmesommerhus, som denne gang ligger på Nordfyn.

Lene Beier
Lene Beier
Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Danskere i verden

Ny reportageserie med Stéphanie Surrugue får premiere 12. marts på DR1 og DRTV. I ”Danskere i verden” rejser hun rundt til de fjerneste hjørner af verden for at få i fodsporene på både historiske og nulevende danskere. Første program udspiller sig i Oceanien.

Stéphanie Surrugue 
Stéphanie Surrugue
Foto: DR

Kærlighed hvor kragerne vender

TV 2’s datingprogram har været en stor succes i flere år, og her til foråret er der premiere på fjerde sæson. Denne gang skal kærligheden findes på Vestsjælland, hvor Jannich, Kresten, Mads og Andreas er helt klar til at tage imod singlekvinderne.

Alene i vildmarken

Overlevelsesprogrammet "Alene i vildmarken" vender tilbage med en ny sæson på DR fra 16. marts. Et hold nye deltagere efterlades i vildmarken, hvor de skal klare sig lige så længe, som de kan udstå strabadserne i den barske natur.

Lars om Lilholt

Tirsdag 14. marts kan man komme helt tæt på Lars Lilholt, som i en ny dokumentar fortæller om sit lange liv i musikkens tjeneste, og om de vendepunkter, der har haft betydning for ham som menneske, musiker og sangskriver. Man kan også høre historien om hans største hit til dato, ”Kald det kærlighed”, der blev født i afmagt og vrede. Dokumentaren sendes på TV 2 Charlie samme dag, som Lars Lilholt fylder 70 år.

Lars Lilholt
Lars Lilholt
Foto: Flemming Ege/TV 2

Troldehjertets hemmelighed

"Julehjertets hemmelighed" var en stor succes i december, og nu kommer der en opfølger til julekalenderen. "Troldehjertets hemmelighed" er titlen på den nye DR-serie i otte afsnit, som sendes henover påsken. Nissen Rumle er ikke med i den nye serie, men til gengæld er der gensyn med mange af de kendte karakterer fra julekalenderen.

Sommerdahl

Til foråret vender Peter Mygind tilbage i rollen som politimanden Sommerdahl, der skal opklare nye mord i sæson fire af TV 2 Charlies krimiserie. Foruden de mange velkendte ansigter dukker Lise Baastrup også op i en gennemgående rolle.

Sommerdahl
Sommerdahl
Foto: Henrik Petit/TV 2

ALL EXCLUSIVE

Sidste år kunne man første gange opleve Casper Christensen og Mikael Bertelsen tage kursen mod varmere himmelstrøg med kendte danskere, til foråret tager de af sted igen. Det er blevet afsløret, at Kasper Schmeichel er hovedperson i et af programmerne. Programmet kan ses på Viaplay.

Kender du typen?

Begyndelsen af året bød på nye afsnit af ”Kender du typen?” – denne gang med ny vært og ny ekspert. Desværre kom der kun tre programmer, men fans af tv-formatet kan glæde sig over, at der kommer yderligere tre afsnit fra 15. marts. Pausen skyldes, at vært Tobias Hansen var optaget af at dække VM i fodbold i november og december, og derfor kunne man ikke nå at optage lige så mange programmer, som man plejer, inden der var sæsonpremiere.

Anne Glad, Tobias Hansen og Jacob Holst Mouritzen
Anne Glad, Tobias Hansen og Jacob Holst Mouritzen
Foto: DR

The Kardashians: Billion Dollar Dynasty

Til foråret kan man også komme tæt på den verdensberømte Kardashian-familie i en miniserie i to afsnit, som kan ses på TV 2 Play fra 4. marts. I dokumentaren fortælles hele historien om familiens vej fra omtrent ingenting til ekstrem rigdom og berømmelse.

Agent

”Agent” er titlen på den nye dramakomedieserie, der er skrevet og instrueret af Nikolaj Lie Kaas, og som har Esben Smed i hovedrollen. Den handler om Joe, der er agent for en række kunstnere i underholdningsbranchen, men artisterne truer med at forlade firmaet, som ejes af Joes mor. Foruden Esben Smed medvirker en lang række kendte danskere som Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Birthe Neumann, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. Den får premiere på TV 2 og TV 2 Play til foråret.

Nikolaj Lie Kaas med Esben Smed og Dar Salim
Nikolaj Lie Kaas med Esben Smed og Dar Salim
Foto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2

Lisbet Dahl: Tag mig, som jeg er

Den nye dokumentar om Lisbet Dahl får premiere på TV 2 Charlie 5. marts, og den er et ærligt portræt af revydronningen. Hun blev fulgt af et kamera op til sin sidste sæson i Cirkusrevyen sidste år, men desværre gjorde corona, at hun alligevel ikke kom på scenen.

Lisbet Dahl
Lisbet Dahl
Foto: Mathias Rasmussen/TV 2

Statsministeren Helle Thorning-Schmidt

I en ny dokumentar, som kan ses på Viaplay til foråret, giver Helle Thorning-Schmidt et indblik i sit liv efter Chrisitansborg og kaster et tilbageblik på sine politiske og personlige kampe.

Ups, vi er voksne

Fra 23. februar kan man på TV 2 i seks afsnit følge Jeff, Stine, Tilde og deres venner, som alle er født med Downs Syndrom. Nu er de på papiret voksne, men indeni er de stadig børn. De bor alene i hver sin lejlighed på bostedet Valbyholm og mener selv, de har helt styr på livet. Deres forældre er dog ikke helt enige.

Jeff
Jeff
Foto: TV 2

The Journey – 15 dage i Nepal

Rejseprogrammer har været populære de seneste år, og til foråret kan man komme med en række kendte danskere til Nepal. Anders Lund Madsen, Christian Schaumburg-Müller, Stig Tøfting, Søs Egelind, Josephine Højbjerg og Dulfi Al-Jabouri har pakket rygsækken, og hver især har deltagerne et formål med rejsen, som udfoldes undervejs, og sammen finder de en forløsning ved rejsens ende.

Læs mere om: