Søndag, 20. februar 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Hr. Weyse fra Badehotellet: Denne hollywoodstjerne er han inspireret af

Hr. Weyse anno 1945. 
Hr. Weyse anno 1945.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Hr. Weyse fra "Badehotellet" har sin helt egen stil, og den er inspireret af en stor hollywoodstjerne.

Der er sket meget, siden vi første gang mødte gæster og personale på Andersens Badehotel i 1928. Også når man ser på deres tøj, for moden er en helt anden, nu hvor serien er nået frem til 1945.

Chefkostumier Margrethe Rasmussen er kvinden bag de fantastiske kostumer, og hun har været med lige fra begyndelsen for ni år siden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Inspireret af virkeligheden

Der kræver rigtig meget arbejde at finde frem til, hvordan de enkelte karakterer skal gå klædt, og arbejdet begynder forfra hvert år, fordi gæsternes tøj skal afspejle den tid, som serien foregår i.

- Der er meget research. Jeg læser op på historien fra det år, vi er i gang med, og om økonomien på det tidspunkt, og så bruger jeg rigtig meget tid på nettet. Der er meget få gode danske fotos fra dengang, så jeg ser på fremtrædende mennesker, for dem kan man finde billeder af, fortalte Margrethe Rasmussen, da BILLED-BLADET mødte hende ude i de ikoniske ”Badehotellet-”studier til en snak om hendes arbejde med serien.

- Jeg kan godt lide at have noget autentisk og en virkelig karakter at lægge mig op ad. For eksempel er Weyse i år inspireret af Humphrey Bogart. Andre gange har det været Poul Reumert, fortalte chefkostumieren videre.

Humphrey Bogart blev født i 1899, og han regnes som en af de største skuespillere gennem tiden. Han var særligt populær i de år, som ”Badehotellet” også foregår i, og han medvirkede blandt andet i filmklassikeren ”Casablanca”.

Man kan læse meget mere om de fantastiske kostumer og Margrethe Rasmussens arbejde i BILLED-BLADET, der er på gaden nu.

Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i "Casablanca".
Foto: Ritzau Scanpix
Humphrey Bogart i "Beat the devil".
Foto: Ritzau Scanpix
Hr. Weyse anno 1945.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden