1. mar. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Se den store forskel: Sådan ser Badehotellets Helene og Weyse ud i virkeligheden

Hr. og fru Weyse 
Hr. og fru Weyse
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil er kendt og elsket for deres roller som hr. og fru Weyse i "Badehotellet", men privat ser de to skuespillere en del anderledes ud end deres karakterer i serien.

I ni år har tusindvis af seere trofast fulgt ”Badehotellet”, og en af de helt centrale historier har været kærligheden mellem Weyse og Helene.

Da serien begyndte i 1928, var hun ellers gift med hr. Aurland, men den dameglade skuespiller havde et godt øje til kontorfruen, og de indledte en affære.

Derfor er Helene og Weyse stadig gift

Helene blev tilmed gravid med Weyses to sønner, inden hun og Hjalmar blev skilt.

I 1933 blev parret gift, og det er de fortsat her i 1945, som sæson ni udspiller sig i.

- Det er vildt, han stadig er sammen med Helene, men det er der en grund til. Hun er nok den første kvinde, der har kunnet styre ham. Jeg plejer at sige, at hun kan se barnet i ham. På mange måder behandler hun ham også som et barn, for hun ved, at han skal tages på et bestemt måde, når han hidser sig op. Hun kan styre ham, og ikke mindst så finder hun sig i ham, fortæller Jens Jacob Tychsen om sin karakter.

Stor transformation

Han og Cecilie Stenspil har indbyrdes også talt om, hvorfor Weyse og Helenes ægteskab varer ved.

- Vi er kommet frem til, at vi tror, de har et meget festligt sexliv. Jeg tror ikke, at den tidligere så søde kontormus er så from, hvad det angår, siger Jens Jacob Tychsen med et smil.

Gennem ni år har han og Cecilie Stenspil indtil videre spillet sammen i ”Badehotellet”, og de kender deres karakterer ud og ind. Hver sommer går tranformationen i gang, når de atter træder i karakter som Weyse og Helene.

For især 46-årige Jens Jacob Tychsen fylder rollen som Weyse også i privatlivet, for hans særprægede udseende er ikke sådan at fjerne, når dagens optagelser er slut. Derfor render han rundt med det finurlige overskæg og de plukkede øjenbryn flere måneder i træk, mens optagelserne står på.

Bruger paryk

Også 42-årige Cecilie Stenspil ser noget anderledes i virkeligheden. I hendes tilfælde er det især hårfarven, der gør den store forskel, når hun spiller fru Weyse. I de første sæsoner farvede skuespilleren sit eget hår blond og lignede Helene en hel del mere end i dag, hvor Cecilie Stenspil har mørke lokker. I de seneste sæsoner har hun derfor båret en paryk, når hun har spillet med i ”Badehotellet”.

Både Cecilie Stenspil og Jens Jacob Tychsen var med til årets pressemøde forud for sæsonpremieren, og på billedet herunder kan man se, hvordan ægteparret fra tv ser ud i virkeligheden.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp3989.jpg
Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/foto_-_mike_kolloffel_tv_2_0.jpg
Helene og Weyse
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Læs mere om: