27. jan. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

TV 2's Jonas Nyhøj har meget til fælles med Bent Nyegaard – men på ét punkt halter han bagefter

Bent Nyegaard og Jonas Nyhøj
Bent Nyegaard og Jonas Nyhøj
Foto: Kaspar Wenstrup
Bent Nyegaard og Jonas Nyhøj er vilde med håndbold, og de seneste uger har de kommenteret VM sammen på TV 2.

De seneste uger har tusindvis af danskere fulgt de danske håndboldherrer til VM, og indtil videre har de spillet sig hele vejen til semifinalen.

Man kan følge slutrunden på blandt andet TV 2, og her er det den mangeårige ekspert og kommentator Bent Nyegaard, der guider seerne gennem kampene. Han har i år fået ny makker, for denne gang sidder han i kommentatorboksen i selskab med Jonas Nyhøj.

Stor aldersforskel

Bent Nyegaard, 71, er cirka dobbelt så gammel som sin 35-årige kollega, men derudover har de flere ting til fælles – ikke mindst kærligheden til håndbold.

- Jonas og jeg har kommenteret mange kampe sammen i ligaen. Det har ligget i kortene, at han har været lige i hælene på Thomas (Kristensen, red.). Det gode for mig er, at uden de er identiske, så ligner de hinanden meget. De er dygtige og ambitiøse og lidt kulrede oppe i hovedet i forhold til at være forberedt ud over alle grænser. Det er sådan noget, jeg elsker, fortæller Bent Nyegaard, der i mange år har kommenteret håndbold sammen med Thomas Kristensen.

- Jeg er meget enig med Bent, og det går begge veje. Jeg er ikke nervøs for, om Bent har styr på det, han skal. Hvis jeg har styr på mit eget, er jeg tryg, for uanset hvad jeg kaster i Bents retning, ved han noget om det, lyder de rosende ord fra Jonas Nyhøj.

Der er dog ét punkt, hvor Jonas Nyhøj halter efter i forhold til sin rutinerede og dobbelt så gamle kollega – og det handler om evnen til at gro et overskæg, hvor Bent Nyegaard er verdensmester.

- Det kommer til at tage rigtig mange år. Det er ikke der, vi er nu – jeg tror ikke en gang, jeg kan gro et overskæg, vurderer Jonas Nyhøj.

- Med lidt tålmodighed skulle det nok kunne lade sig gøre, lyder de opmuntrende ord fra Bent Nyegaard til sin unge kollega.

Læs mere om: