Onsdag, 20. januar 2021 - af John Lautrup

Barack Obama: Dét laver han i dag

Barack Obama
Barack Obama
Foto: Jesper Sunesen
Barack Obama og hans hustru, Michelle, er blevet velhavende på at skrive bøger. Men eks-præsidenten er ikke holdt op med at engagere sig i verden.

Barack Obama kan tænke sit, når han i dag den 20. januar sammen med sin hustru, Michelle Obama, er blandt gæsterne ved indsættelsen af Joe Biden som USAs 46. præsident.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 59-årige eks-præsident kan muligvis tænke, at godt det ikke er ham, der står over for den kæmpeopgave, det er at hele USA igen efter fire tumultariske år med Donald Trump. Han kan også tænke, at opgaven heldigvis er lagt i gode hænder hos vennen, Joe Biden.

Og så kan han tænke, at Joe Biden kan glæde sig til tiden efter. Det er en lukrativ og frisættende tilværelse at være eks-præsident.

Michelle og Barack Obama er blevet stenrige på at skrive deres selvbiografier. Michelle Obamas "Min historie" udkom i 2018 og har solgt over ti millioner eksemplarer. Barack Obama udgav sidste år "Et forjættet land", en moppedreng på 880 sider om hans otte år som præsident. Den slog i de første uger alle salgsrekorder. Forlaget Crown betalte angiveligt på forhånd præsidentparret 60 millioner dollars for de to bøger. 

Se, det er jo noget mere end de 2,5 millioner kroner i årsløn en amerikansk præsident tjener. Dertil skal man lægge de kæmpebeløb, som Barack Obama tjener på at holde foredrag rundt omkring i verden. 

Penge var derfor ikke noget problem, da han og Michelle i 2019 købte et 700 kvadratmeter stort hus på rigmandsøen, Martha's Vineyard, i Massachusetts. De lagde 11 millioner dollars for herligheden, der ligger på en 117.000 stor grund med egen strand. 

Barack Obama bruger ikke de mange penge til at dovne den. Tværtimod. Han har stiftet The Obama Foundation med et ønske om at præge og påvirke fremtidens ledere. Missionen er at inspirere, uddanne og forbinde unge mennesker med det formål at skabe en bedre verden. Og det prøver fonden at gøre ved at tilrettelægge uddannelsesforløb samt uddele stipendier og legater til unge rundt om i verden. 

Eks-præsidentparret engagerer sig også i socialt arbejde. Det sker gennem programmerne, My Brother's Keepers Alliance og Girls Opportunity Alliance, som arbejder for at forbedre vilkårene for fattige piger og drenge. 

Så det er alt andet end en pensionist, der i dag overværer sin vens indsættelse som præsident. Barack Obama er det, man i USA kalder en aktivistisk eks-præsident. 

 

 

 

  

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden