Tirsdag, 28. december 2021 - af Ulrik Ulriksen

Ærlig dronning Margrethe: Sådan var det at blive mor

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: TV 2
Dronning Margrethe nød at stifte familie sammen med prins Henrik. Der blev liv og glade dage på slottet, da Frederik og Joachim kom til.

For dronning Margrethe var det en stor fornøjelse at tale om det at stifte familie i afsnit to af TV 2-dokumentaren ”Et liv som dronning”, der rullede over tv-skærmen mandag aften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Margrethe glad for at blive mor

Dronningen fortæller i dokumentaren, hvordan hun havde det med at blive mor.

- Det var dejligt. Det var også en stor oplevelse, at verden bliver en helt anden, når man får børn. Og de var jo meget tæt på hinanden, og de var sjove sammen også, siger Margrethe om sønnerne Frederik og Joachim, der blev født henholdsvis 26. maj 1968 og 7. juni 1969.

Støjniveauet var ekstraordinært

Margrethe fortæller i TV 2-dokumentaren, at det var ret specielt at have to små drenge, når hun nu selv er vokset op med to søstre.

- Jeg er vokset op med to søstre, så det var piger og piger altsammen ikke. Der har man pludselig to drenge omkring sig. Et støjniveau fra sådan to drenge det er ikke så lidt. Det er et helt andet end med piger, lyder det fra dronningen, der samtidig siger, at hun havde det dejligt med sine sønner – også i de tidlige år.

Margrethe og Henrik med sønnerne Frederik og Joachim
Margrethe og Henrik med sønnerne Frederik og Joachim
Foto: Ritzau/Scanpix

- Det var en kæmpe glæde. Det var en kæmpe glæde, kommer det fra dronningen, der dog gerne ville have brugt endnu mere tid med sine drenge.

Det kunne bare ikke lade sig gøre, fordi hun blev dronning allerede i 1972.

- Nu blev jeg jo dronning, da de ikke var ret gamle, og jeg har ikke haft så megen tid med mine børn, eller taget så meget tid med mine børn, som man måske – som de måske kunne have ønsket sig, siger Margrethe og fortsætter.

Ikke verdens bedste mor

- De kom tit og jeg læste højt for dem om aftenen. Da kunne vi være sammen på den måde, men jeg har garanteret ikke været verdens bedste mor. Det er jeg helt klar over, kommer det med selverkendelse fra dronning Margrethe i det andet af fire afsnit i dokumentarserien ”Et liv som dronning”, der kan ses på TV 2 Play lige nu.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden