12. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Alle bakker op om budskab: Fantastisk dronning og kronprinspar vi har

Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og dronning Margrethe
Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe og kronprinsparret har med en historisk donation og en stærk hilsen til Ukraine vist, at den hårdt prøvede nation i Østeuropa ikke står alene i kampen for frihed og fred. Danskerne er stolte af kongehusets markante holdning til krigen i Ukraine.

Bestyrelsen for Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og bestyrelsen for Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har besluttet sammen at donere 1.000.000 kroner til ofrene for krigen i Ukraine.

Samtidig har dronningen sendt et følelsesladet og meget stærkt budskab til ukrainerne, der understreger, at de ikke står alene i deres kamp for genvinde deres frihed som nation og folk.

Dronning Margrethe og kronprinsparret går forrest

Det danske kongehuset må ikke tage politisk stilling, men der er situationer, i hvilke dronning Margrethe må gå forrest.

Det gør dronningen og kronprinsparret her med donationen og de kraftfulde og præcise ord i Majestætens historiske budskab.

Danskerne bakker 100 % op om dronning Margrethes ord og om kongehusets vigtige donation og symbolske støtte.

Danskerne bakker op om støtte til Ukraine

I kommentarerne til dronningens og kronprinsparrets Ukraine-opslag på kongehusets Instagramprofil og Facebook er der udelukkende positive ord fra danskerne.

- Det er et smukt at dronningen og kronprinsparret, trods politisk neutralitet tager standpunkt i denne ulykkelige situation, jeg elsker vores kongehus og den fred det giver i vores land, lyder det i en kommentar fra en tilfreds borger, mens en anden skriver “vores dronning og kronprinsparret har vist stor medmenneskelighed lige fra begyndelsen af Ruslands invasion i Ukraine, stærkt kongehus vi har her i Danmark”.

Her er et par andre kommentarer:

“Tak for en klar udmelding fra vores Majestæt Dronning Margrethe – stor respekt”

“Fantastisk dronning og kronprinspar vi har.”

“Elsker vores kongehus”

“Fantastisk kongehus vi har”.

“Der findes ikke noget bedre kongehus end vores, I er der altid tak for det!”

Der er også enkelte kommentarer fra ukrainere. Her er to meget rammende:

“Af hjertet tak”

“Vi ukrainere takker jer for støtten til Ukraine.”

Historiske ord fra dronningen

Nedenfor kan du læse dronning Margrethes stærke, historiske budskab med en støtteerklæring til det ukrainske folk:

“Der er krig i Europa igen. Det gør mig uendelig trist at være vidne til det, der nu sker i Ukraine. Det fremskridt og det håb, som blomstrede overalt i Europa efter Berlinmurens fald, smuldrer nu for øjnene af os.

Dagligt følger vi billeder af krigens ødelæggelser og uretfærdighed. Ulykkelige billeder af børn og kvinder, der må sige farvel til deres fædre, brødre og mænd, der som soldater kæmper for Ukraine, men også heltemodige billeder af en stærk ukrainsk ungdom, der kæmper for den frihed, de har ret til, og som de lige nu forsvarer med deres liv.

For os som danskere gør hele situationen et uudsletteligt indtryk. Vi føler med den ukrainske befolkning og støtter alle, der yder nødhjælp og arbejder for at redde menneskeliv. Må denne meningsløse krig bringes til ophør snarest.”

Læs mere om: