Fredag, 24. juli 2020 — af Ulrik Ulriksen

Chokbesked: Verdensbegivenhed ved Amalienborg i fare

Kronprinsfamilien
Kronprinsfamilien
Foto: Hanne Juul
Sommeren 2021 skulle efter planen byde på en kæmpe begivenhed i København ved Amalienborg med den kongelige familie som tilskuere. Nu er verdensbegivenheden i fare.

Hele verden vil se med, når en af klodens allerstørste og mest festlige sportsbegivenheder afvikles i København.

På Amalienborg kan kronprinsparret og deres børn sammen med dronningen glæde sig til noget helt unikt.

Mary og Frederik elsker sport

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt deres fire børn elsker al slags sport, og de følger blandt andet med, når cykelløbet Tour de France ruller af sted hver sommer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Netop verdens største etapeløb og cykelfest skulle efter planen afvikles i 2021 med start i Danmarks hovedstad København, men nu er der opstået problemer, og Tour de France i København 2021 kan i første omgang blive aflyst og flyttet et år.

Verdens bedste cykelryttere skulle ellers fredag den 2. juli 2021 rulle afsted på 1. etape af Tour de France med start ved H. C. Andersens Boulevard og mål ved Rådhuspladsen i København.

Kronprins Frederik på rådhuset

Ruten blev for længe siden offentliggjort af blandt andre Tour de France-arrangørerne, og kronprins Frederik var med til et stort Tour de France-pressemøde på Københavns Rådhus.

Her kunne han se på den offentliggjorte rute, at han og Mary og deres børn samt dronning Margrethe hjemme fra privatadressen i palæerne på Amalienborg får mulighed for at se med fra tætteste hold, når cykelstjernerne suser over brostenene på slotspladsen.

Nu må kronprinsfamilien og alle andre danske cykelfans dog nok vente helt til 2022 med at se cykelløb i verdensklasse ved Amalienborg i København.

Hænger i tynd tråd

Tour de France-starten i Danmark til næste sommer hænger nemlig i en tynd tråd, hvilket bekræftes af Københavns overborgmester, Frank Jensen, over for DR.

Jensen fortæller, at der forhandles om en udsættelse til 2022.

- Det er mest sandsynligt, at Tour-starten i Danmark flyttes til 2022, siger han og afviser samtidig, at Danmark helt mister starten på verdens største cykelløb.

Det store problem er, at Tour de France-starten 2021 kolliderer med cykelløbet ved De Olympiske Lege i Tokyo næste år.

Amalienborg bliver et højdepunkt

Amalienborg-delen af 1. etape bliver uanset om det er i 2021 eller 2022 et af højdepunkterne på en 13 kilometer lang og teknisk udfordrende enkeltstart, der primært går gennem Indre By, dog med et par afstikkere til Nørrebro og Østerbro.

Foruden Amalienborg og en række historiske og kulturelle seværdigheder som Kastellet, Den Lille Havfrue, Nyhavn og Tivoli skal rytterne også passere Dronning Louises Bro.

Fra et sportsligt synspunkt glæder cykelsportseksperten Rolf Sørensen sig i høj grad til at se, hvordan feltet klarer en teknisk svær passage omkring Kastellet og ved Langelinie

Forbi palæet

Efter at have passeret Den Lille Havfrue sætter rytterne nok farten op på strækningen ned mod Amalienborg Slotsplads.

Her vil rytterne kunne brage over brostenene forbi Christian VIII’s Palæ, og det er altså her, at man venter royale tilskuere.

Kronprins Frederik har faktisk selv cyklet over slotspladsen i fuld fart på en tempocykel, da han deltog i Ironman-løbet i København i 2013.

Drama ved Amalienborg

Da København i 2011 var vært for VM i cykling, gik enkeltstartsruten også over Amalienborg Slotsplads.

Her udspillede der sig lidt af et drama rent sportsligt, og det kan sagtens ske igen.

BILLED-BLADET nr. 30, 23. juli 2020
Foto: ALLER MEDIA

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden