10. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Derfor går Mary og Frederik en lys fremtid i møde

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Danmark har en elsket og respekteret dronning, og når tiden kommer, vil kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tage over som kongepar og gøre det med stil. I løbet af coronakrisen har den kongelige familie stået stærkt i billedet.

Det går godt i kongehuset, hvor dronning Margrethe er en stærk og dybt respekteret regent, der samler befolkningen både, når det går op og når det går ned.

I de seneste måneder har Danmark og resten af verden været hårdt ramt af coronakrisen, og i den periode har den kongelige familie med dronningen og kronprinsparret som spydspidser markeret sig overbevisende.

Danskerne er glade for Mary og Frederik

Dronningen har fået stor ros, og også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har oplevet, at danskerne er utroligt glade for deres indsats, som gør både nutid og fremtid lys for det danske kongehus.

Mange udtrykker på de sociale medier, at kronprinsparret bliver et godt kongepar en dag.

Synlige på tv

Mary og Frederik og deres børn har i løbet af coronakrisen blandt andet markeret sig med et fint, privat videoklip i TV2-programmet ”Danmark står sammen”, og for nylig sendte Mary en tv-hilsen under DR’s Fællessang.

Også ved et par andre lejligheder har kronprinsparret været meget synlige og vist danskerne deres støtte, og netop omsorgen for landmænd- og -kvinder gør Mary og Frederik til et fantastisk par i manges øjne.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul

Fremtiden ser lys ud

Ifølge mange kommentarer til video-hilsenerne fra kronprinsfamilien ser fremtiden lys ud for kongehuset, og flere nævner, at kronprinsesse Mary en dag bliver en fantastisk dronning.

- Mary vil blive en meget kompetent, omsorgsfuld og værdig dronning, lyder en kommentar, mens en anden roser både Mary og kronprins Frederik for at være synlige og inkluderende i denne svære coronakrise.

Kronprinsparret omtales desuden som et stærkt kommende kongepar i kommentarer på de sociale medier.

Stærke ord fra prins Henrik

Frederik får naturligvis ros af mange, men ingen rammer dog mere plet med sine ord end kronprinsens egen far prins Henrik, som i kronprins Frederik-portrætbogen ”Under Bjælken” udtalte følgende ord om sin ældste søn:

- Frederik bliver en god konge. En klog og menneskelig regent. Han har en god vurderingsevne i forhold til moralske ting. Han ved, hvornår man skal give efter, og hvornår man skal sætte sin vilje igennem. Og så har han sans for lighed.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb19-forsider_0.jpg

Læs mere om: