Fredag, 3. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Derfor kan kronprinsen ikke være regent i weekenden: Frederik skal noget helt privat

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik landede torsdag i Danmark efter en arbejdsrejse med kronprinsesse Mary til Indien. I dag er kronprinsen regent, fordi dronning Margrethe efter sin rygoperation har brug for tid til at komme sig. I weekenden er kronprinsen dog ikke regent, og en anden kongelig profil tager over som rigsforstander.

Kronprins Frederik har sammen med kronprinsesse Mary i den første del af denne uge haft travlt i Indien, hvor kronprinsparret har stået i spidsen for et dansk erhvervsfremstød.

Torsdag landede kronprinsparret i Danmark igen, og i dag er kronprins Frederik regent, fordi dronning Margrethe efter sin rygoperation har brug for tid til at komme sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I weekenden er kronprinsen dog ikke regent, og en anden kongelig profil tager over som rigsforstander.

Både lørdag og søndag er prinsesse Benedikte rigsforstander, før kronprinsen er tilbage som regent mandag og i dagene derefter.

Kronprins Frederik har private planer

Det er ikke muligt at få oplyst, hvor kronprins Frederik skal hen i weekenden, således at han er forhindret i at varetage opgaven som regent.

Fra kongehusets kommunikationsafdeling lyder det, at det er helt privat, hvad kronprinsen har på programmet lørdag og søndag.

Da kronprins Frederik sammen med kronprinsessen var i udlandet tidligere på ugen, hvor han var i New Delhi og i Chennai i Indien, var prinsesse Benedikte rigsforstander, ligesom dronnings søster altså skal være det i denne weekend, når kronprinsen er væk fra Amalienborg.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden