Det skal dronningen i dag: 2. dag på Færøerne

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er kommet godt fra start på Færøerne, trods lidt vanskeligheder op til besøget. Men hverken kongeskibet Dannebrogs fraværd eller at dronningens fly ikke kunne lande, går majestæten på. Den 81-årige dronning tager alle overraskelser og udfordringer i stiv arm og klør på fra tidligt til sent. Læs her hvad der venter dronningen på majestætens anden dag på Færøerne.

Dronning Margrethe får igen en travl dag og majestæten indleder dagen med besøg på øen, Svínoy, der ligger i den nordøstlige del af øerne, så dronningen får set den færøske natur i dag på den lange tur

Under besøget på øen Svínoy vil dronningen blandt andet få forevist skulpturen ”Dråben i livets hav”, udført af kunstner Edward Fuglø, som er til stede for at modtage dronningen og fortælle om skulpturen. Skulpturen mindes de personer, som har mistet livet på havet eller i fuglefjelde de seneste 300 år.

Bagefter vil præst Heri Joensen fortælle dronningen om Svínoy og især mindesmærket, som står ved siden af "Dråben"

Majestæten deltager efterfølgende i en spadseretur gennem bygden Svínoy. Besøget afsluttes med en frokost.

Efter frokost besøger dronningen bygden Fuglafjørður og bliver officielt modtaget af borgmester Fuglafjørðar Kommune Dávur Juul ved Miðstaðarlundin, hvor hornorkesteret Fuglafjarðar Hornorkestur vil spille og Siloakoret synge.

Dronningen besøger også det gamle pakhus og rederi Riberhus, hvor Dronningen vil få fremvist broderi og strik, og kunstner Heðin Kambsdal vil fremvise sine malerier for vor kunstinteresserede dronning. Som afslutning på besøget vil Dronningen få fremvist en række antikke bibler.

Om eftermiddagen står den på virksomhedsbesøg. Dronningen skal besøge virksomheden Framherji og her vil Dronningen blive orienteret om industriudviklingen i Fuglafjørður. Majestæten vil derudover møde repræsentanter fra tre virksomheder inden for fiskeprodukter og fiskeri.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Sidst på eftermiddagen besøger dronning Margrethe den nye skole i Fuglafjørður og afslører et kunstværk. Under besøget vil Majestæten få fortalt om skolens arkitektur og overvære en optræden med sang af skolens elever.

Dronningen deltager i aften i Fuglafjarðar Kommunes officielle middag i Kulturhuset.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden