Fredag, 21. maj 2021 — af Ulrik Ulriksen

Dette kan knuse kronprinsesse Marys drøm

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
For kronprinsesse Mary har det været fantastisk at træde ind i hestesport som aktiv dressurrytter med et stort potentiale.

Kronprinsesse Mary har vist gode takter, efter hun for alvor er trådt ind i dressursporten som aktiv rytter med sin dygtige hest Edelman.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu drømmer kronprinsessen om mere succes.

Kronprinsesse Mary debuterede med stil

For nylig deltog Mary og Edelman for første gang i et landsstævne, og ekvipagen gjorde det så godt, at det endte med en flot midterplacering i et meget kompetitivt felt.

Kronprinsesse Mary og Edelman
Kronprinsesse Mary og Edelman
Foto: Kristine Ulsø Olsen/Ridehesten.com

Landsstævner er den højeste kategori af stævner på nationalt niveau, og kronprinsessen deltog ifølge ridehesten.com i to klasser på mellemniveau.

Kronprinsesse Marys drøm

Som alle andre aktive sportsudøvere drømmer Mary nok om at bliver bedre og avancere til finere klasser, så det bliver muligt at deltage på det allerhøjeste niveau.

Hvis kronprinsessen drømmer om deltagelse i de store mesterskaber, kan det dog vise sig at være bedst at gå efter dette mål, inden hun en dag bliver Danmarks dronning.

Ikke tid til ridestævner

Når Frederik en dag bliver regent, og Mary bliver dronning, vil der sandsynligvis ikke være mulighed for at bruge tid på træning og ridestævner.

Kongehusekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen er således heller ikke helt overbevist om, at det at være aktiv dressurrytter på eliteplan vil være foreneligt med danskernes forventninger til en dronning.

Vil passe bedre på tribunen

- Jeg vil ikke på forhånd udelukke det, selvom jeg umiddelbart ville sige, at hun ville passe bedre på tribunen end på banen, siger Olden-Jørgensen i en kommentar til B.T. for et par uger siden i forbindelse med kronprinsesse Marys deltagelse i landsstævnet i Frederiksværk Rideklub.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse alt om Marys flotte debut til landstævnet og se skønne billeder af kronprinsessen og hesten Edelman. 

Og så byder vi naturligvis på en ekstraordinær kongeligt festreportage fra prins Christians store konfirmationsdag, der bød på mange fantastiske øjeblikke.

Du får alle de bedste billeder fra og kan læse alt om konfirmationen i Fredensborg, hvor konfirmanden var omgivet af sin nære familie og et par af sine jævnaldrende kammerater.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden