Fredag, 6. august 2021 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe på højskole: Sang morgensang

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe indledte sit besøg på Askov Højskole med at synge morgensang - naturligvis fra Højskolesangbogen. Dronningen besøgte Askov Højskole, der hører til en af de ældste i landet, og fordi højskolen var markant under Genforeningen, var dronningen fredag på besøg.

Dronning Margrethe indledte fredag dét besøg, som skulle have sparket hele programmet for 100-året for Genforeningen sidste år i gang.

Alle festlighederne i den forbindelse blev sidste år aflyst eller udsat, og besøget på Askov Højskole ligeså. Men med aflysningen af dronningens rejse til Grønland blev besøget, der skulle have startet 100-året for Genforeningen, med al hast igen stablet på benene.

Dronningen ankom til Kolding med kongeskibet Dannebrog og blev derfra kørt til Vejen, hvor Askov Højskole fra 1865 stadig ligger og er et flagskib for højskoler i Danmark.

Dronningen fik blomster af Anna Egg Hansen, 8, og budt hjerteligt velkommen af borgmester Egon Fræhr og højskoleforstander Rikke Holm.

Dronningen fik straks efter ankomsten en gave, den nye udgave af Højskolesangbogen. Den gamle udgave har dronningen måske allerede, for majestæten sang ivrigt med.

Se videoen fra dronningens ankomst herover

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden