Dronning Margrethe ser på malerier af sig selv

Se også:

Dronning Margrethe var til en fernisering på det lille galleri, Ribarhús i Fuglefjord på Færøerne, hvor hun til sin store overraskelse så, hvordan en anden og anerkendt kunstner, brugte dronningen i sine malerier.

Dronning Margrethe er ikke alene et nationalt samlingspunkt som dronning af Danmark. Majestæten har også en stor plads i hjertet hos mange i Rigsfællesskabet, hvor dronningen inspirerer og opmuntrer mange, ikke mindst kunstnere.

Det har været tydeligt på Færøerne, hvor dronningen både første dag og igen i går mødte kunstnere, der har ladet sig inspirere af dronningen og malet billeder, hvor dronningen er motivet eller indgår i en kunstnerisk sammenhæng.

I går fredag, da dronningen besøgte det lille galleri Riberhús, hang der billeder af den færøske kunstner Hedin Kambsdal, der har malet dronningen ind i sine skønne motiver med opmuntrende og friske farver.

Dronning Margrethe synes dog at være beskeden nok til ikke at falde i svime over malerier af sig selv - men Hedin Kambsdal malerier havde et touch, der med garanti morede dronningen - idet majestæten var malet ind i billederne, iført gallakjoler og diadem, stående mellem får og geder i den Færøske natur, som udøvende og malende kunstner i den ene skønne farverige komposition efter den anden.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Se i videoen over artiklen dronningens møde med kunstneren og se selv billederne med majestæten.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden