Søndag, 13. juni 2021 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe svingede skovlen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe kom rigtigt på arbejde, da majestæten besøgte Deutsche Museum Nordschlesvig i Sønderborg sammen med den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeyer og statsminister Mette Frederiksen. For dronningen måtte svinge skovlen, mens statsministeren så på.

Dronning Margrethe kom for alvor på arbejde, efter at majestæten sammen med den tyske fornundspræsident,  Frank-Walter Steinmeyer og statsminister Mette Frederiksen, besøgte Deutsche Museum Nordschlesvig i Sønderborg, der er lavet for det tyske mindretal.

I Nordslesvig bor der nemlig ca. 15.000 mennesker, der tilhører det tyske mindretal, som opstod efter grænseflytningen i 1920. Det er danske statsborgere, der opfatter sig som tyske og som alligevel bidrager og er et vigtigt element, sammen med mindretallene syd for grænsen, i grænselandets gode eksempel på fredelig sameksistens.

For at hædre og huske dem, besøgte dronningen museet, inden hun sammen med forbundspræsidenten "plantede et træ" 

Dronningen skovlede med en gul skovl og hjalp præsidenten med at plante en tysk eg, mens han til gengæld hjalp dronningen med at skovle jord på et dansk bøgetræ. Alt imens statsminister Mette Frederiksen og hendes gemal, Bo Tengberg, siddende kunne nyde, de andre statsoverhoveder arbejde

  Træerne står nu begge foran Deutsche Museum Nordschlesvig i Sønderborg og minder om fredelig sameksistens, som er sjældent set i andre lande og et godt eksempel som bliver bemærket verden over.   Se dronningens gode tag på skovlen i videoen over artiklen.    

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden