Dronning Margrethes veninde: Dette var majestætens private fristed

Susanne Heering. 

Susanne Heering. 

Foto: Hanne Juul
Susanne Heering har kendt dronning Margrethe siden 1965.

Susanne Heering mødte dronning Margrethe, dengang prinsesse Margrethe, en aften i 1965, og siden da har de svinget godt sammen.

De har begge en stor passion for ballet, og det har bundet dem sammen, lige fra den aften de mødte hinanden i 1965, fortæller Susanne Heering til BILLED-BLADET.

- Balletten knyttede os sammen lige fra starten. Det er altid dejligt at have en fælles hobby. Dronningen er i øvrigt utrolig let, når hun danser og springer. Meget graciøs, selvom hun er stor. Hvilket er fantastisk, lyder det fra Susanne Heering.

Dronning Margrethes fristed

Susanne Heerings egen balletskole i Næstved fik navnet ”Fru H’s Danseinstitut” efter dronning Margrethes idé, og den blev et fristed for regenten. Her kunne hun slappe af og nørkle i fred med sin lidenskab sammen med andre ligesindede.

Susanne Heering indskærpede over for elever og forældre, at dronningen var der på lige fod med alle andre, og at de hverken skulle tage billeder eller tigge om autografer. Hvilket år efter år blev respekteret.

 

- Vi havde det så morsomt. Jeg lavede alle fødderne og trinnene, og dronningen klippe-klistrede. Vi havde det helt vidunderligt. Hun er altså et utroligt menneske, smiler Susanne Heering.

"Fru H's Danseinstitut" er i dag lukket. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden