Torsdag, 3. december 2020 - af Marianne Singer

Dronningen overrasker i julekalender: Det er ikke som du tror

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe overrasker i torsdagens julekalender med sine fantastiske kreative evner.

Dronning Margrethe imponerer endnu engang i Kongehusets digitale julekalender med sine kreative evner.

Således har hun klippet og klistret på magisk vis til den tredje låge, hvor Nissepigen finder kanen, der skal bringe hende rundt i rigsfællesskabet, så hun kan finde sine to søskende på henholdsvis Færøerne og i Grønland. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Elegant kuffert

Kanen har dronningen nemlig forsynet med de fineste ting - madkurv, kuffert og pakker, som hun selv kreeret til julekalenderen.

Umiddelbart ser det ud til, at Nissepigen skal rejse med en elegant lille kuffert fra luksusmærket Louis Vuitton. 

Men faktisk er det en utrolig fin découpagekuffert, hvor det flotte Louis Vuitton-mønster er klistret på.

Den fine Louis Vuitton découpage-kuffert. 
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

En sjov detalje i den sammenhæng er, at dronning Anne-Maries barnebarn, prinsesse Maria Olympia, netop er blevet hyret som model til det franske modehus Louis Vuitton. 

Skarp dronning

Dronningen har altid været fantastisk skarp til découpage og lavede blandt papirklip, såkaldt découpage, til filmen om H. C. Andersens eventyr om "De vilde svaner" i 2009. 

Til 3. december-lågen skriver kongehuset på Instagram:

"På bagsædet af den 62 år gamle Rolls-Royce kaldet ”Store Krone” finder nisserne kanen, der skal bringe Nissepigen rundt i rigsfællesskabet. Forhåbentlig kan kanen som transportmiddel være med til at bringe hende frem til Nissebror på Færøerne og Nissesøster i Grønland, inden det bliver jul.⁣
 ⁣
Sidste år blev kanen snedkereret i Kongehusets Værkstedshus af henlagt egetræ fra Fredensborg Slotspark. Nu står den igen klar ved siden af Dronningens sæde i Store Krone, og Majestæten har til den lange rejse forsynet kanen med madkurv, kuffert og pakker. Dronningen har givet nisserne den besked, at pakkerne kun må åbnes, hvis det bliver strengt nødvendigt under rejsen på Færøerne og i Grønland. For alt i verden skal der passes på dem.⁣

Alt imens at Nissefar og Nissemor giver Nissepigen gode råd til at styre kanen gennem det færøske og grønlandske vind og vejr, har Nissedrengen trukket sig lidt væk fra selskabet. Han er trist over, at det ikke er ham, der i år kan tage med på rejsen. Men som Nissepigen siger: ”Så kan du til gengæld glæde dig til at se mig igen”. Og det er ganske rigtigt.⁣", skriver kongehuset til opslaget. 

På eventyr

Kongehusets digitale julekalender 2020 handler om Nissepigen, der flyver ud på en rejse gennem rigsfællesskabet. På rejsen skal hun forsøge at finde sine to søskende, som Nissefamilien ikke har fejret jul med i hundrede år. Nissepigens søskende slog sig ned på henholdsvis Færøerne og i Grønland under Christian 10. og Dronning Alexandrines store Kongefærd i 1921 - og ingen har set dem siden. Nissepigens julerejse bliver et møde med både færøske og grønlandske juletraditioner, myter og sagn sammenflettet med fortællinger om Kongehuset gennem tiden. 

Hver morgen åbnes en låge på Kongehusets officielle sider på Instagram og Facebook samt her på julekalendersiden, hvor historierne også bringes på færøsk, grønlandsk og engelsk

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden