Onsdag, 27. oktober 2021 — af Christinna Braun

Dronningens veninde: Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved

Dronning Margrethe og prins Henrik. Arkivfoto. 
Dronning Margrethe og prins Henrik. Arkivfoto.
Foto: Hanne Juul
I efteråret 2017 kom det frem, at prins Henrik led af demens, men i en ny bog fortæller dronning Margrethes nære veninde, at han havde været syg i meget lang tid.

I september 2017, fem måneder før prins Henriks død, meddelte kongehuset, at prinsgemalen led af demens.

Nu fortæller dronning Margrethes nære veninde siden barndommen Birgitta Hillingsø, hvor svær en tid det var for dronningen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det gør hun i den nye bog om dronning Margrethe ”Monark og Menneske”, skrevet af Thomas Larsen. Bogen udkom den 25. oktober.

”Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende, og jeg tror, at det var ensomt for hende til sidst. Man ved fra mennesker, der har haft en dement ægtefælle, at det er dræbende og udmarvende. Men hun beklagede sig aldrig” siger Birgitta Hillingsø i bogen ”Monark og menneske”.

Det var også i 2017, prins Henrik meldte ud, at han ikke længere ville begraves ved siden af sin kone dronning Margrethe. De havde for næsten 20 år siden spurgt billedhuggeren Bjørn Nørgaard, om han ville udarbejde deres gravmæle, som skulle stå ved deres fælles grav i Sankt Birgittes Kapel i Roskilde Domkirke.

Men prins Henrik ville det anderledes, hvilket efterlod befolkningen uforstående.

I bogen ”Monark og menneske” beskrives det, at beskeden om prins Henriks demenssygdom gjorde, at offentlighedens vrede blev afløst af forståelse.

Birgitta Hillingsø og dronning Margrethe har været nære veninder siden 10-års alderen.

Birgitta og manden Kjeld Hillingsø. Parret er forældre til skuespiller Ellen Hillingsø.
Foto: Mikael Rieck

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden