25. maj. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Hold da op for et syn! Kronprinsparret får alle til at spærre øjnene op

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

På en fin dag ved Amaliehaven sørgede kronprinsesse Mary og kronprins Frederik for, at der skete noget helt ekstraordinært.

Er det ikke kronprinsparret, som kommer gående dér?

Sådan lød det fra en ældre herre til sin kone, da de stod og nød udsigten ved Amaliehaven nær Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg klokken lidt over 12.00 i dag.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kom gående

Og jo, det var såmænd kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som det ældre ægtepar så komme gående fra deres palæ på Amalienborg i retning af Amaliehaven.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Martin Høien

Knap nok havde lokale forbipasserende og en stor flok turister spottet Danmarks meste kendte stjernepar, før der var sort af mennesker ved Amaliehaven og ved kajen, hvor en chalup ventede på Mary og Frederik, der skulle sejles ud til kongeskibet Dannebrog i en helt særlig anledning.

Alle spærrede øjnene op

Kronprinsparret fik virkelig alle ved kajen til at spærre øjnene op, for hold da op for et smukt syn.

Især da Mary og Frederik passerede Amaliehavens springvand, der skabte en drømmeagtig tåge omkring kronprinsparret, var det nærmest ren magi, som man ellers kun kender fra filmens forunderlige verden.

– Wow! Sådan kom det fra flere blandt publikum, og især en gruppe italienske og japanske turister var lige ved at falde på halen af bar begejstring.

Mødtes med prinsesse Benedikte

Mary og Frederik hilste ved kajen på prinsesse Benedikte, og derefter gik de kongelige ombord i chaluppen og sejlede til Bøje 1 for at møde dronningen til en markering af kongeskibet Dannebrogs 90-års jubilæum.

Prinsesse Benedikte, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Prinsesse Benedikte, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Martin Høien

Dronningen gik ombord

Dagen med fejring af kongeskibet Dannebrog blev indledt med, at dronning Margretyhe afsejlede i chalup fra Nordre Toldbod.

Kort efter gik Majestæten glad ombord på Dannebrog, hvor hun senere fik selskab af kronprinsparret og prinsesse Benedikte.

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien

Læs mere om: