10. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Josephine og Vincent kan gå på æggejagt i haven

Prins Vincent og prinsesse Josephine
Prins Vincent og prinsesse Josephine
Foto: Hanne Juul
Påsken er i høj grad præget af coronakrisen, men traditionerne holdes i hævd i mange familier på trods af den udfordrende periode. Også den kongelige familie har fine traditioner i påsken.

Den kongelige familie har markeret sig flot i denne tid med coronakrise.

Kronprinsfamilien kom blandt andet med en særlig videohilsen til danskerne midt i coronakrisen fra deres have bag Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor de bor fast.

Josephine og Vincent i haven

Netop denne have på Amalienborg midt i København er det perfekte sted for Mary og Frederiks børn prinsesse Josephine og prins Vincent, ni år, samt prinsesse Isabella, 12 år, og prins Christian, 14 år, til en æggejagt i anledning af påsken.

Kronprinsfamilien på æggejagt

Jagten på påskeæg er noget, kronprinsfamiliens børn har hygget sig med i årevis, og også kronprins Frederik var glad for æggelegen, da han var yngre.

Prins Christian fortalte faktisk for et par år siden i påskeferien glad, at han og prinsesse Isabella skulle på æggejagt.

Dronning Margrethe og prins Henrik indførte for mange år siden, at deres børn og gæster i påsken skulle finde æg i haven på Marselisborg Slot.

Traditionen stammede fra prins Henriks barndom i Frankrig, hvor han sammen med sine søskende gik ud i haven påskemorgen for at ringe æggene frem med klokker.

Tog æg med til påskebordet

På Marselisborg Slot foregik det ved, at dronningen og Prins Henrik gemte herlige, konfektfyldte æg og påmalede hårdkogte æg ved slottet, som børnene med ringende klokker skulle finde og derefter tage med til påskebordet.

Gode gemmesteder

I haven bag Frederik VIII’s Palæ er der sikkert mange gode steder, hvor kronprinsparret kan gemme et par påskeæg for deres fire børn, så der trods coronakrise kan blive hygget og leget i påskedagene.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb15-forsider.jpg
Foto: BILLED-BLADET

Læs mere om: