13. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Josephine og Vincent kan snart være tilbage i skole

Prins Vincent og prinsesse Josephine
Prins Vincent og prinsesse Josephine
Foto: Martin Høien
Statsminister Mette Frederiksen har meddelt, at skoler og skolefritidsordninger genåbnes for elever i 0.-5. klasse hurtigst muligt fra den 15. april. Prinsesse Josephine og prins Vincent går i 2. klasse og kan derfor snart begynde i skole igen.

Forleden modtog kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ligesom alle andre forældre til børn i 0.-5. klasse i Gentofte Kommune et informationsbrev om at kunne åbne Gentofte Kommunes skoler for elever i 0.-5. klasse fra onsdag den 15. april.

Statsminister Mette Frederiksen har midt i coronakrisen meddelt, at skoler og skolefritidsordninger genåbnes for elever i 0.-5. klasse hurtigst muligt fra den 15. april.

Josephine og Vincent går i 2. klasse

Prinsesse Josephine og prins Vincent går i 2. klasse på Tranegårdskolen nord for København og kan derfor i princippet snart begynde i skole igen.

Også kronprinsparrets store børn prinsesse Isabella og prins Christian er elever på Tranegårdskolen, og de går i henholdsvis 6. og 8. klasse, hvilket betyder, at de må vente med at møde op til undervisning på skolen.

En speciel oplevelse

For Mary og Frederiks fire børn har skoleåret på flere måder været en speciel oplevelse.

Christian, Isabella, Josephine og Vincent har den første de af 2020 gået i vinterskole på Lemania-Verbier International School, men resten af året følger de altså undervisningen på deres danske kommuneskole.

Kronprinsparrets fire børn
Kronprinsparrets fire børn
Foto: Martin Høien

Regler om nødundervisning

Ifølge Undervisningsministeriet gælder det for al undervisning fysisk på skolen, at eleverne vil blive undervist efter reglerne om nødundervisning, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning.

Besked fra Gentofte kommune

Fra Gentofte kommune lyder der til kronprinsparret og alle andre forældre til skoleelever i kommunen følgende besked:

- Vi arbejder på at kunne åbne Gentofte Kommunes skoler for elever i 0.-5. klasse fra onsdag den 15. april. Vi varslede samtidig, at der fysisk på skolen vil blive undervist efter reglerne om nødundervisning, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning. Vi har nu modtaget de krav og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, der skal være overholdt, for at vi må åbne. Det er blandt andet krav til hygiejne, rengøring og afstand, så vi fortsat kan begrænse smitten med COVID-19.

Ifølge beskeden til forældre og elever fra Gentofte Kommune kan elever fra 0.-5. klasse på onsdag den 15. april møde på skolen til nødundervisning.

Sådan bliver skoledagen

Dagen forløber ifølge Gentofte kommune efter følgende program:

kl. 8-9 Eleverne ankommer og bliver tjekket ind. Når vi fordeler ankomsten ud på en hel time, bliver det nemmere at håndtere Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand og håndvask. kl. 9-13 Nødundervisning. Der vil være ekstra afstand mellem eleverne og en del undervisning vil foregå i det fri.

Læs mere om: