29. dec. 2015
Af Maria Rode Olsen

SE BILLEDERNE: Farvestrålende, kongelige nytårskjoler

Når Amalienborgs døre åbnes til den årlige nytårskur- og taffel er der ikke sparet på noget. De kvindelige gæsters kjoler er især overdådige og smukke - så smukke, at flere af dem bliver brugt mere end én gang.

Nytårstaflet den 1. januar er ikke kun en festdag for værter og gæster, men også for alle kjoleelskere. Det er de helt store rober, der kommer frem, og hvert år er det en overraskelse, hvilken kjole prinsesserne ifører sig.

VIDEO: Alt om året i kongehuset 2015 - alle de skønne, rørende og sjove øjeblikke

Nogle gange er det nye kjoler, der bliver vist frem, men ofte er der også lykkelige gensyn med overdådige kjoler fra tidligere begivenheder.

SE BILLEDERNE: Prinsesse Maries fem flotteste gallakjoler i 2015

Ved nytårstaflet i 2015 bar prinsesse Marie for eksempel en figursyet abrikosfarvet kjole af Ole Yde, der blev syet til prinsessen ved den svenske prinsesse Madeleines bryllup i 2010.

Kronprinsesse Mary i samme kjole tre gange

Kronprinsesse Mary ser altid utrolig smuk ud, ligegyldigt hvad hun tager på - og nytårstaflet er ingen undtagelse.

Det gør derfor heller ikke det store, når kronprinsessen vælger at genbruge sine gamle rober. Både i 2007, 2011 og 2014 bar hun den bourdeauxfarvede silkevelourkjole fra Birgit Hallstein, der mellem årene fik mindre justeringer omkring livet og i halsudskæringen.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Marys fem flotteste gallakjoler i 2015

Også den flotte orange kjole fra Jesper Høvring har kronprinsessen båret til nytårstaflet to gange - først i 2010 og i 2013.

Dronningens genbrugsguld

Dronning Margrethe er især god til at genbruge sine farvestrålende rober.

Hendes flotte guldkjole med brokademønster blev syet af Mogens Eriksen til det officielle besøg af storhertugparret af Luxemborg i oktober 2003. Kjolen blev båret igen 2 måneder senere ved nytårstaflet 2004 og så igen i 2009.

Til kronprinsparrets bryllup i 2004 havde dronningen en fantastisk fuchsia-farvet frakke på, der senere er blevet omsyet til en flot aftenrobe, som dronningen viste frem i 2012.

Den æblefarvede aftenrobe er dronning Margrethe også særdeles glad for. Roben er syet af Birgitte Thaunov til dronningens 70-års fødselsdag tilbage i 2010, og siden er den båret ved blandt andet nytårstaflet i 2011 og 2014.

Se de flotte kjoler - og mange flere - i galleriet ovenfor.

Læs mere om: