Søndag, 18. juli 2021 - af Trine Larsen

Se dronning Margrethes kontrastfyldte dag

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kontrasterne i dronningens tætte program på Færøerne er store - og sådan var det også i går, lørdag, på dronningens tredje dag på Færøerne, hvor programmet bød på både gensynsglæde, grøn energi, havsvømning, arkæologi, og kristen skole. Se videoen med dronningen spændende dag her.

Dronning Margrethes officielle program og oplevelser og på rejser er ofte fyldt med kontraster.

Sådan en dag var det for dronningen i går lørdag, hvor dronningen, efter at have set 95-årige Maria á Heygum svømme havsvømning i 8 grader koldt vand, besøgte elværket Mýruverkið. Der arbejder man ikke alene for en mere grøn kurs, men værket også ligger i naturskønne omgivelser.

Så skønne at dronningen trods stærk blæst også lige måtte ud foran værket og beundre naturen – et kort øjeblik.

Derefter gik dronningens besøg til Krívík, én af Færøernes mere naturskønne og idylliske bygder, hvor dronningen blev modtaget af borgmester Hans Jóhann Sørensen og fru Signe Skaaning, der spadserede sammen med dronningen gennem den pitoreske bygd frem til kirken.

Her hørte dronningen Dánjal Joensen fortælle om mindesmærket, der står som minde over skibet Stella Argus, der forliste i 1957 med 22 mand ombord.

Efterfølgende gik dronningen til den første arkæologiske udgravning på Færøerne. Her fortalte arkæolog Ann Sølvia Selmarsdóttir Purkhús om udgravningen, hvor der er fundet vikinge-huse.

 

Dronningen kørte derefter på besøg hos Zarepta, der er en religiøs skole, som bl.a laver sommerlejre. Her blev dronningen vist rundt på skolen og kunne bl.a. se eleverne svømme i skolens svømmehal i vand, der var mere end 20 grader varmere end dét havvand, dronningen så den 95-årige havsvømmer boltre sig i tidligere på dagen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden