Se med live: Margrethe og kronprinsparret til fest på Amalienborg

Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og dronning Margrethe

Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og dronning Margrethe

Foto: Jesper Sunesen
Du kan se med, når BILLED-BLADET i dag fredag fra klokken 14.45 sender live fra dronningen og kronprinsparrets ankomst til festlig begivenhed i Christian VIII’s Palæ. Også et par andre prominente gæster deltager i begivenheden på Amalienborg.

Dronning Margrethe har haft en forrygende uges tid, siden Majestæten fredag den 14. januar lod sig fejre i anledning af sit 50-års regeringsjubilæum.

For en uge siden var der for dronningen privat fejring med hele familien i Christian VII’s Palæ, og denne fredag er festen flyttet til Christian VIII’s Palæ.

BILLED-BLADET er til stede og sender live i dag fra klokken 14.45, når dronning Margrethe lidt i klokken 15.00 ankommer til den festlige åbning af udstillingen ”En dronnings smykkeskrin - 50 år på tronen fortalt i smykker” på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ.

Se med herunder når vi sender live:

Margrethe i selskab med Mary og Frederik

Ved åbningen deltager også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prinsesse Benedikte, så der er bestemt lagt op til en festlig familiedag på Amalienborg fredag eftermiddag.

Kronprinsparret og prinsesse Benedikte ankommer til palæet lidt før Hendes Majestæt.

Umiddelbart før Benedikte og Mary og Frederks ankomst, gør også greve Ingolf og grevinde Sussie af Rosenborg deres entré til åbningen af udstillingen.

Følg med hos os fra start til slut

Åbningshøjtideligheden er en del af Kongehusets officielle jubilæumsprogram og skulle have fundet sted den 13. januar, men åbningen blev udskudt som følge af corona-situationen.

BILLED-BLADET stiller til begivenheden på Amalienborg efter planen med et hold bestående af hofreporter Marianne Singer og Ulrik Ulriksen samt kameramand Kaspar Wenstrup og stillfotograf Lars H. Laursen.

Du kan følge med i live-reportagen fra klokken 14.45 og i øvrigt følge dækningen af hele begivenheden med flere artikler og helt nye billeder på vores website.

Første gang nogensinde

Udstillingen, der er åben for offentligheden lørdag 22. januar, præsenterer for første gang nogensinde over 200 kendte og mindre kendte smykker fra Dronningens private smykkesamling.

Hvert smykke i udstillingen er bærer af en historie og refererer til en eller flere private eller officielle begivenheder i dronning Margrethes 50-årige regeringsperiode.

Dronningen fortæller om smykkerne i ny bog

forbindelse med udstillingen udgiver Politikens Forlag en bog med samme titel som udstillingen.

I bogen fortæller dronningen levende om sit forhold til smykkerne i sin private smykkesamling.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Bogens forfatter, Heidi Laura, stiller skarpt på smykkernes historie og de mange fortællinger, som de bærer på om kongefamilien og om Danmark.

Udstillingen kan ses på Amalienborgmuseet i Christian VIII's Palæ på Amalienborg og kan opleves fra 22. januar til 23. oktober 2022.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden