Skarp dronning Margrethe: Retter journalist to gange i nyt interview

Dronning Margrethe. 

Dronning Margrethe. 

Foto: Aller Media
I en alder af 81 år er dronning Margrethe stadig super skarp, viste hun endnu engang under et nyt fødselsdagsinterview.

Dronning Margrethe er helt i sit es i et nyt interview, som hun lavede med P1 i anledning af sin 81-års fødselsdag sidste uge. 

Undervejs taler hun i programmet "Klog på Sprog" veloplagt med værten Adrian Hughes om sprog og udtryk samt lytter til gamle optagelser af blandt andet taler, hun har holdt, og interview, hun har medvirket i.

Stadig lige skarp

Undervejs retter dronningen to gange DR-værten og viser dermed endnu engang, hvor skarp hun stadig er. 

Første gang er, da de taler om dronningens første pressemøde, med prins Henrik ved sin side, i 1972 - en direkte udsendelse. 

I den forbindelse lyder det fra Adrian Hughes:

- Så synes jeg, vi skal høre et lille klip, måske to fra pressemødet med dem og hans kongelige højhed, prins henrik, i Havesalen på Fredensborg i november 1972.

Inden klippet spilles retter dronningen dog værten.

- Det var i øvrigt ikke i Havesalen. Det var i det, vi kalder Teatersalen. En sal, som vi ikke bruger ret meget til noget som helst, men vi synes, det var et godt sted at gøre det, den gør ikke et stort nummer af sig.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Var hundenervøs

Dronningen fortæller om det første pressemøde, at det dengang var nemmest rent teknisk at sende pressemødet direkte og at hun var meget nervøs. 

- I begyndelsen var jeg hundenervøs. Jeg så et enkelt klip fra det for noget tid siden og der kunne jeg pludselig huske, hvordan jeg sad der på det yderste af stolen og følte mig meget nervøs og det var heller ikke bedre end godt. Men så er det sket nogle gange siden da.

Hvor foregik det?

Anden gang en skarp dronning Margrethe retter værten er, da de taler om hendes tale i forbindelse med indvielsen af Storebæltsbroen.

- De indviede Storebæltsbroen i 1998. Det foregik jo, jeg ved ikke, om de kan huske det, på Sprogø? begynder Adrian Hughes. 

- Nej, det gjorde det absolut ikke. Det foregik på Korsør-siden, lyder det kvikt fra dronning Margrethe, hvorefter de taler om den fantastiske tale, som dronningen dengang imponerede med under den store indvielse. 

Endevender sproget

'Klog på Sprog' på P1 er et ugentligt radioprogram, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig.

I anledningen af Dronning Margrethes 81-års fødselsdag, deltog hun i en særudgave af 'Klog på Sprog', hvor vært Adrian Hughes dykker ned i hendes sprog gennem tiden ved hjælp af lydklip fra arkiverne.

Tryk her for at lytte til programmet

Dejligt nyt billede

I forbindelse med fødselsdagsinterviewet, der blev sendt i fredags, delte kongehuset et dejligt billede af dronningen på besøg hos P1.

"I et nyt interview til radioprogrammet ”Klog på sprog” på P1 fortæller Hendes Majestæt Dronningen om sit forhold til ord og sprog, og om hvordan Majestæten arbejder på at gøre sproget levende i taler og interviews.⁣

”Jeg har altid været optaget af sprog. Jeg har aldrig kunnet lade være med at snakke, så det gjorde jeg fra et tidligt tidspunkt, og jeg kan huske, at min mor har fortalt, at jeg syntes, at ord var sjovt – og det synes jeg stadigvæk,” fortæller Dronningen blandt andet i samtalen med programmets vært Adrian Hughes.⁣

Samtalen bliver bragt på Dronningens 81-års fødselsdag i morgen klokken 11.00 på P1 og kan efterfølgende høres på DR Lyd." skriver kongehuset til opslaget. 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden