Lørdag, 18. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Vigtig tid efter operationen: Dronning Margrethe kan ikke være sikker på at mærke bedring med det samme

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Ritzau/Scanpix
Dronning Margrethe skal på onsdag opereres i sin ryg. Efter operationen på Rigshospitalet venter en periode med genoptræning og forhåbentlig også dage uden smerter i ryg og lænd.

Der venter en meget vigtig uge for dronning Margrethe, som på onsdag på Rigshospitalet skal opereres i sin ryg.

Det er endnu ikke meldt ud, hvilket rygproblem, dronningen opereres for, men for tyve år siden blev Majestæten opereret for spinal stenose.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvis det er det samme problem, dronningen skal opereres for denne gang, er Majestætens hverdag præget af smerter hen over ryggen.

Dronning Margrethe får det bedre snart

Formålet med operationen for dette problem er ifølge oplysningerne fra Rigshospitalet at mindske lænde- og/eller bensmerter, og i bedste fald helt at fjerne alle symptomer.

Et forløb efter en rygoperation helt generelt kan være af forskellig varighed, før smerter er væk, og man kan ikke være sikker på at mærke bedring med det samme.

I nogle tilfælde kan man mærke klar bedring allerede dagen efter operationen, men i andre tilfælde kan man først mærke bedring senere, og der kan nogle gange gå måneder.

Mange faktorer har betydning for et godt resultat af en rygoperation.

Man skal for eksempel helst stoppe med rygning et stykke tid før operationen, og man skal helst heller ikke ryge i ganske lang tid efter operationen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden