8. aug. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Prinse-navnet George vil få enorm popularitet

Hertuginde Catherine af Cambridge og prins William med prins George.
Hertuginde Catherine af Cambridge og prins William med prins George.
AOP
Efter den lille, britiske prins har fået navnet George, er det højst sandsynligt, at navnet vil få en kæmpe genopblomstring i Storbritannien.

Offentliggørelse af prins Georges navn kan meget vel forvandle drengenavnet fra traditionelt til trendy. Ifølge statistikkerne hos slægtsforsknings-hjemmesiden Ancestry.com har fødslen af kongelige børn typisk affødt en popularitet i det valgte navn med 32 procent det følgende år.

  Hvis dette viser sig også at gælde denne gang, vil cirka 1.400 flere drengebørn få navnet George i Storbritannien. Selv før fødslen af prinsen af Cambridge var navnet det 12. mest populære i landet, men med en 32 procents stigning vil i alt 5.740 drenge blive navngivet med navnet George til næste år, hvilket vil gøre det til det fjerde mest populære navn i landet.

  Vælger gammeldags navne

  En britisk præst mener nu ikke, at kongelige navne har den samme tiltrækningskraft som tidligere.

  LÆS OGSÅ:

  - Par har en tendens til blot at vælge navne, fordi de kan lide dem hellere end at kigge på de kongelige. Det er det samme med nogle bibelske navne – selv om apostlene Matthew, Mark, Luke og John stadig er populære og emotionelle familienavne, som ofte bliver brugt som mellemnavne hellere end fornavne, siger Rosie Harper, der er præst ved Great Missenden i Buckinghamshire, til BBC.

   Hun har dog samtidig noteret sig, at forældre stadig har en forkærlighed for gammeldags navne, som ellers normalt bliver kædet sammen med generationen af bedsteforældre, og at disse navne har en tendens til at fange moderne forældre. Navnet George kunne derfor godt få en genopblomstring på denne konto.

   LÆS OGSÅ

   Prins William og prins Harry var afgjort med til at gøre deres navne populære i den britiske befolkning, da de blev navngivet. Navnet William fik en stigning på 23 procent i Storbritannien efter prinsens fødsel i 1982, mens antallet af børn med navnet Harry steg med 55 procent efter hans fødsel i 1984.

   Læs mere om: