Tirsdag, 10. januar 2023 - af Christinna Braun

Margrethe, Benedikte og Anne-Marie deler skæbne: Nu er de alle enker

Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie
Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie
Foto: Kaspar Wenstrup
Kong Frederik og dronning Ingrids tre døtre, Margrethe, Benedikte og Anne-Marie, er nu alle enker.

De tre kongelige søstre dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie har siden barndommen haft et helt unikt fællesskab.

Som døtre af kong Frederik 9. og dronning Ingrid er de vokset op med en travl hverdag, som måske også har styrket deres sammenhold. De har levet tæt sammen og fulgtes af. Også selvom de boede i hvert sit land har de haft et godt og nært forhold til hinanden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Især efter deres fars og mors død i henholdsvis 1972 og 2000 blev de hinandens nærmeste.

Og nu er de alle tre blevet alene.

Den evige kærlighed

Margrethe, Benedikte og Anne-Marie mødte alle deres prins på den hvide hest. For to af dem var han faktisk prins.

Anne-Marie var den første til at gifte sig. Hun var kun 18 år, da hun den 18. september 1964 giftede sig med Grækenlands kong Konstantin. Ved brylluppet blev Anne-Marie grækernes nye dronning.

Tre år efter var det tronfølgeren prinsesse Margrethes tur. Hun giftede sig med Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat den 10. juni 1967. Ved brylluppet blev han til prins Henrik.

Benedikte giftede sig den 3. februar 1968 med den tyske prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Alle tre prinsesser – og siden dronninger – fik børn med deres udkårne, og siden er også børnebørn stødt til. Hverdagen er travl for dem hver især, men de husker hinanden, og de tre søstre har stadig et godt og nært forhold, og der bliver ikke sparet på grinene, når de ses.

Livet slutter

Benediktes prins Richard døde 82 år gammel den 13. marts 2017. Han havde været i skoven med sønnen, prins Gustav, som de havde været så mange gange. Den aldrende prins var blevet udmattet af den friske luft, og han besluttede sig for at hvile sig. Han vågnede aldrig igen.

Han havde heldigvis samme aften nået at tale med prinsesse Benedikte, der var i Danmark.

- Vi kender alle nogen, som af den ene eller anden grund har ligget i kortere eller længere tid, og hvor det har været – både for personen selv, men også for omgivelserne – frygtelig hårdt. Så det må være fantastisk, når lyset pludselig bare slukker, har prinsesse Benedikte tidligere fortalt BILLED-BLADET.

For dronning Margrethe var det lidt anderledes. Prins Henrik led af demens og trak sig for offentlighedens søgelys.

I begyndelsen af februar 2018 blev han indlagt i kritisk tilstand på Rigshospitalet og var i behandling i 15 dage. Herefter ønskede han selv at komme hjem til Fredensborg Slot, i trygge og velkendte omgivelser, hvor han ville tilbringe sin sidste tid. Her døde han, omgivet af sin elskede hustru, dronning Margrethe, og den nærmeste familie, den 13. februar. Prins Henrik blev 83 år.

- Jeg er meget glad for, at den allersidste tid blev meget fin og meget værdig og en smuk afslutning på hans tilværelse. Og dét var jeg virkelig glad for. Og netop derfor… den måde folk sluttede op om ham, om os alle sammen i familien, var en stor gave. Det var det virkelig, sagde dronning Margrethe i 2018 efter prins Henriks død.

Nu er også dronning Anne-Marie trådt ind i enketilværelsen efter kong Konstantins død i januar.

Om hun bliver i Grækenland, hvor hendes søn prins Nikolaos og svigerdatteren prinsesse Tatiana bor, eller om hun flytter tættere på sine andre børn, der har bolig i bl.a. Spanien, England og USA, må tiden vise.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden