Mandag, 31. maj 2021 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mette-Marit i ny video fra privaten: Jeg følte mig så heldig

Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit
Foto: Det norske kongehus
Kronprinsesse Mette-Marit åbnede for nylig et helt særligt center på en festival, der har hendes store interesse. Desuden bød hun i samme anledning på en unik video hjemme fra Skaugum.

Norges kronprinsesse Mette-Marit åbnede forleden i forbindelse med litteraturfestivalen Lillehammer Rights et særligt center med et vigtigt formål.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her vil man præsentere norske forfattere for internationale forlag. 

Kronprinsesse Mette-Marit talte til åbning

- I 2019 blev der udgivet 2250 helt nye bogtitler i Norge. Det er et stort tal for et lille land, og norske forlag melder om gode tal også for 2020. Bogens kulturelle værdi er styrket gennem pandemien – og jeg er fremdeles helt sikker på, at der findes en bog for alle, sagde kronprinsesse Mette-Marit da hun åbnede den nye festival. 

Rørende samtale i privaten

Årets tema for festivalen har været Norden, og der har dermed været fokus på at give norske forfattere en hjælpende hånd, så de bliver opdaget af forlag i Danmark og Sverige.

Årets udgave af Lillehammer Rights blev arrangeret som et digitalt arrangement, men litteraturfestivalen håber på at byde velkommen til det fysiske rettighedscenter i Lillehammer i 2022.  

I en video, som det norske kongehus har lagt ud på de sociale medier i forbindelse med litteraturfestivalens afvikling, kan man opleve kronprinsesse Mette-Marit i en samtale med forfatteren Gulraiz Sharif om hans succesbog ”Hør her’a”.

Ros til forfatter

 Kronprinsessen roser forfatteren og hans værk i den meget rørende samtale.

- Jeg følte mig så heldig over, at vi har en så fantastisk forfatter, som kan formidle dette, du har skrevet om i Norge til norsk ungdom, for dette er en bog, som norsk ungdom har brug for, lyder det fra kronprinsesse Mette-Marit, der virkelig er en god og engageret interviewer.

Bogen, kronprinsessen er så vild med, handler om 15-årige Mahmoud og hans familie og om hovedpersonens helt fantastiske sommerferie.

Tak fra Skaugum

Bogen er blevet et hit i Norge, og kronprinsesse Mette-Marit elsker den, og så er den faktisk blevet oversat til dansk og engelsk.

- Tak for os her fra Skaugum, siger Mette-Marit som afslutning på videoen, lige efter hun har anbefalet alle at læse ”Hør her’a”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden