Onsdag, 29. juli 2020 — af Ulrik Ulriksen

Den kongelige familie i Sverige har sendt hilsen til Joachim

dronning silvia
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Foto: Hanne Juul
I Sverige har kongeparret og resten af den royale familie fulgt med i situationen med prins Joachim, der i fredags blev ramt af en blodprop i hjerne.

For Sveriges royale familie kom nyheden om prins Joachims blodprop og operation som et chok.

Carl Gustaf og Silvia har fulgt med

Siden nyheden om prins Joachim blev sendt ud lørdag, har det svenske kongepar og resten af den royale familie fulgt med i situationen med prins Joachim, der i fredags blev ramt af en blodprop i hjernen, mens han var på Chateau de Cayx i Frankrig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har et godt forhold til Joachim

Det svenske og det danske kongehus har nære relationer.

Dronning Margrethe er en af kong Carl Gustafs ældste og nærmeste venner, og kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er bedste venner med kronprinsesse Victoria og prins Daniel., og hele den svenske kongefamilie har et godt forhold til prins Joachim og prinsesse Marie

Til mediet Svensk Damtidning bekræfter kongehusets kommunikationschef, at Sveriges kongelige familie har været i kontakt med det danske kongehus for at ønske prins Joachim god bedring.

Privat kontakt

– Kongefamilien beklager det, som er sket. De er blevet informeret, og de har privat kontakt, siger kongehusets kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning fra sit kontor i Stockholm.

I Danmark udtrykkes der fra kongehuset stor taknemmelighed over den støtte og de mange varme hilsner, som man har modtaget de seneste dage.

Tak for støtten

Dette fremgår af pressemeddelelse, som blev udsendt af det danske kongehus’ kommunikationschef Lene Balleby tirsdag:

- Prins Joachim og Prinsesse Marie vil gerne takke for støtten og de mange varme hilsner, som de har modtaget de seneste dage. Dette betyder meget. Også Hendes Majestæt Dronningen takker varmt for al den sympati, som er blevet vist den kongelige familie.

Ingen mén

I den samme pressemeddelelse fra kongehusets Lene Balleby kan man læse følgende om prins Joachim:

- Hans Kongelige Højhed Prins Joachim blev natten til lørdag den 25. juli 2020 opereret for en blodprop i hjernen på Universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig. Efter de seneste dages indlæggelse og behandling på intensivafdelingen er det nu lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse alt om prins Joachims situation i Frankrig og om den tid, der venter ham.

Du får også en rørende reportage fra Lone Dybkjærs bisættelse i Holmens Kirke, hvor familie og venner tog en smuk afsked med hende.

Endelig hylder BILLED-BLADET hele Danmarks Bent Fabricius-Bjerre, der efter et 95 år langt og begivenhedsrigt liv er gået bort.

Billed-Bladet nr. 31, 2020
Foto: Aller Media

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden