27. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia: Det vil jeg give videre til mine børn

Prinsesse Sofia
Prinsesse Sofia
Foto: TV4
Sverige prinsesse Sofia har hjertet med i sine projekter og selvfølgelig også i privatlivet.

Siden Sveriges prinsesse Sofia blev mor, har hun været mere følsom, når det gælder børn i vanskeligheder.

Det har påvirket hende, når hun arbejder med velgørenhed for børn og unge i Sydafrikas fattige forstæder.

Prinsesse Sofia ser de små ting

– Man ser jo, at små ting påvirker ens egne børn, når man ser ind i sine egne børns øjne og virkelig ser deres smerte, siger prinsesse Sofia Sofia i den nye tv-dokumentar ”Prinsesse Sofia – Project Playground”.

Udsat for misbrug

- Og børnene her er udsatte for misbrug. De bliver udsat for både fysisk og psykisk vold, så man er i min rolle mere blød, man er mere emotionelt påvirket, siger prinsesse Sofia om sit vigtige arbejde i de sydafrikanske slumkvarterer udenfor Cape Town.

Vigtigt med opdragelse

Prinsessen håber, at hun via opdragelse kan give sine og prins Carl Philips to børn prins Gabriel og prins Alexander noget helt særligt i løbet af deres tidlige år.

Lykkeligt menneske

– Dyre ting gør jo ikke en lykkeligere som menneske, kommer det fra Sofia.

- Selvom vores børn fra Project Playground oplever så enorm tunge og svære ting, så er der noget vældigt levende i dem, siger Sofia og fortsætter.

Livet er så meget mere

– Og det håber jeg på at kunne give videre til mine egne børn, så de kan føle, at livet er så meget mere, end man umiddelbart tror, lyder det fra den svenske prinsesse

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om prins Joachim og prinsesse Maries fantastiske dag i Paris.

Vi talte med både Joachim og Marie på dagen, der bød på så meget godt efter en svær sommer præget af prins Joachims blodprop i hjernen.

Og så har dronning Margrethe i den forløbne uge budt på en skøn nyhed, der har vakt glæde og beundring både i Danmark og i udlandet.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb39-forsider.jpg

Læs mere om: