11. mar. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Prins Daniel dybt berørt i dag: Jeg var heldig

Prins Daniel og kronprinsesse Victoria
Prins Daniel og kronprinsesse Victoria
Foto: Martin Høien
For Sveriges prins Daniel og mange andre er dagen i dag ekstra vigtig.

Det er en speciel dag i dag for alle, der lever med nyresygdomme, og også for deres familier.

Torsdag den 11. marts er World Kidney Day, og årets tema på den internationale mærkedag er ”Living well with kidney disease”.

Prins Daniel har oplevet problemer

Sveriges prins Daniel har selv oplevet alvorlige nyreproblemer, og han markerer derfor dagen, som er så betydningsfuld for ham og hans familie - specielt kronprinsesse Victoria.

- I dag er det World Kidney Day. En dag som sætter fokus på nyresygdomme og alle de mennesker, der lever med dem, siger prins Daniel i et opslag på kongehusets sociale medier, og han nævner også, at der globalt findes 850 millioner mennesker med kroniske nyresygdomme.

Prinsen var heldig

- Jeg er selv en af dem. Men jeg var heldig. Min nyresygdom blev opdaget i tide, og efter en periode i dialyse fik jeg en ny nyre, doneret af min far. Alle er ikke lige så heldige som mig, kommer det fra prins Daniel, der i dagens anledning sender en speciel hilsen til alle med nyresygdomme.

Stærk hilsen

- Jeg vil i dag sende en særlig hilsen til alle, som lever med nyresygdomme, til alle som venter og kæmper, og til alle dem, der ventede forgæves.

Læs mere om: