Onsdag, 9. november 2016 — af Jan Bergman

KGL KOBBERBRYLLUP: Unikt gemmehæfte med BILLED-BLADET

Gemmehæfte med BILLED-BLADET nr. 45 - 2016: Århundredets bryllup fra a til z.
Gemmehæfte med BILLED-BLADET nr. 45 - 2016: Århundredets bryllup fra a til z.
Med BILLED-BLADET, som udkommer torsdag den 10. november, fejrer vi Mary og Frederiks kærlighed i forbindelse med deres kobberbryllup.

Stilheden i Vor Frue Kirke er næsten larmende. Oppe ved alteret står kronprins Frederik med sin lillebror, prins Joachim, ved sin side. De har stået der i over en halv time, og Frederik vipper lidt frem og tilbage på fødderne. Han har røde kinder og et lidt fjernt blik. Prins Joachim taler til ham som for at aflede tankerne lidt på sin altid mere følsomme storebror.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gæsterne i fineste gallakjoler, diademer og kjole og hvidt er på plads i kirken. De venter. Det samme gør vi – 2,5 millioner TV-seere.

Og så kommer brølet. Jubelbrølet. Mary Donaldson er ankommet til kirken. Få øjeblikke senere går kirkedøren op, orglet bruser, og Mary kommer ind med sin far, John Donaldson, ved sin side. Hun er så smuk i sin elfenbensfarvede brudekjole, med dronning Ingrids fine brudeslør og den smukke, hvide brudebuket i hånden. Hendes kinder blusser let, og langsomt går hun op mod kronprins Frederik, der er blevet helt overmandet af følelser. Tårerne strømmer ned ad kinderne, mens han prøver at smile.

”Og så spørger jeg dig, Mary Elizabeth Donaldson…” Klokken 16.46 skete det. De sagde ”ja”. Frederik fik sin Mary. Mary fik sin Frederik. Danmark fik en ny kronprinsesse. Og hvilken dejlig en af slagsen!

På mandag den 14. november er det 12½ år siden. Kronprinsparrets bryllup og dagene op til var fantastiske og historiske, og vi fejrer kobberbrylluppet med dette store gemmehæfte, hvor I kan genopleve århundredets bryllup fra A til Z. Og i næste uge venter anden del af den store kærlighedshistorie. Glæd jer!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden