30. aug. 2021
Af Stine Ramlyng

Thomas Levin og Laura Christensen laver film med deres to børn

Laura Christensen og Thomas Levin
Laura Christensen og Thomas Levin
Foto: Kaspar Wenstrup
Ægteparret Laura Christensen og Thomas Levin har lavet en film med deres to børn med pandemien som omdrejningspunkt. En del af overskuddet skal gå til et godt formål.

Det er skuespiller Thomas Levin, der har skrevet og instrueret kortfilms-komedien "Lysår", hvor både hans kone Laura Christensen og hans to børn, Jacob og Martha, har nogle af de bærende roller sammen med skuespiller Søren Malling.

Det fortalte de blandt andet om i Go'Morgen Danmark mandag morgen.

En historie om et usædvanligt venskab

Filmen "Lysår" er en historie om det usædvanlige venskab mellem 10-årige Carl (Jacob Levin-Christensen) og den 56-årige skolepedel Richard (Søren Malling).

Carl går op i afstande, tid og universets uendelighed. Den jordnære Richard forholder sig primært til længden af sin 36 sider lange to-do-liste og glæden ved appelsinsodavand.

De er to outsidere, der på hver deres måde hjælper hinanden igennem hverdagens udfordringer under pandemien.

Laura Christensen
Laura Christensen med sine to børn, Martha og Jacob, i filmen "Lysår".

Carls mor (Laura Christensen) har efter mange overvejelser valgt, at Carl skal flytte til en specialskole. Og efter seks ugers lock-down pga. Covid-19-pandemien, hvor Carl og Richard - og Richards hund Albert - har haft skolen helt for sig selv, er det blevet tid til at sige farvel.

Del af et verdensomspændende filmprojekt

Filmen er en del af et større verdensomspændende projekt, der har pandemien som omdrejningspunkt. Dermed kickstarter "Lysår" også den globale filmserie The Antiviral Film Project (AVFP), hvor 50 procent af leje-indtægten fra filmen går til organisationen "Læger Uden Grænser" og til produktion af den næste film.

Filmen bliver vist på Odense Film Festival og kan desuden lejes hos "Læger uden grænser" for enten 25 kroner, 50 kroner eller 75 kroner.

Trailen kan ses her.

Læs mere om: