Tirsdag, 9. november 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Ilse fra Landmand søger kærlighed: Derfor måtte hun lægge afstand til Svend

Svend og Ilse 
Svend og Ilse 
Foto: Blu/TV 2
Ilse og Svend var på romantisk weekend i sidste afsnit af "Landmand søger kærlighed". Her måtte Ilse fortælle Svend, at hun ikke var lige så klar til et romantisk forhold, som han var, og det var bestemt ikke nemt.

”Landmand søger kærlighed” er slut for denne gang, og i årets sidste afsnit fik seerne svar på, hvordan det er gået de sidste landmænd og deres bejlere.

Svend Poulsen, 73, og Ilse Hartmann, 72, var på romantisk weekend, men som man kunne se i programmet var Ilse ikke lige så klar til at bygge videre på en fremtid sammen, som Svend var.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ilse var nødt til at lægge afstand til Svend 

Nu fortæller hun, hvorfor hun var nødt til at lægge afstand til landmanden.

- Efterhånden fik jeg en fornemmelse af, at jeg måske ikke var billedet på den kæreste, Svend inderst inde virkelig drømte om. Jeg tror ikke, jeg kunne opfylde hans ønsker og drømme. Det blev mere og mere klart på den romantiske weekend, hvor jeg blev lidt rædselsslagen for at skabe forventninger, jeg ikke kunne indfri. Derfor var jeg nødt til at lægge afstand, fortæller Ilse.

Et enormt pres 

At være med i ”Landmand søger kærlighed” er et tæt pakket forløb, og for Ilse gik det alt for hurtigt til, at hun kunne have sig selv med i det. Hun ville ønske, at sommerfuglene i maven var kommet, men det gik det alt for stærkt til. Hun følte også et konstant pres, fordi der hele tiden var et produktionshold, der fulgte med fra morgen til aften.

- Der var et enormt pres, og det levnede ikke plads til én som mig, hvis man skal nå at mærke nogen som helst form for følelser, forklarer Ilse, der har været single, siden hun blev skilt for 20 år siden.

Ilse 
Foto: TV 2

Hun kunne godt mærke, at Svend var blevet mere glad for hende end omvendt, og derfor var det også meget svært for Ilse at fortælle ham, at hun ikke havde det som ham. Hun ville så nødig gøre ham ked af det, men på den anden side var det også vigtigt for hende at være ærlig.

- Det er mere rigtigt at være ærlig frem for at spille et spil. Flere andre i programmet siger bare, at det løb ud i sandet, og det kunne vi også have gjort, men vi valgte at være ærlige, fortæller Ilse, der stadig kan blive rørt over at tænke tilbage på hele oplevelsen.

En stor oplevelse 

Der var ikke dårlig stemning, da de hun og Svend skiltes efter den romantiske weekend. Han kørte Ilse til toget, og de har også holdt kontakten siden.

- Jeg har spurgt mig selv mange gange, om jeg har fortrudt. Hvis jeg vidste, hvad jeg ved nu, havde jeg muligvis ikke meldt mig. På den anden side fortryder jeg ikke på den måde min deltagelse, for det har på alle måder været en stor oplevelse og en spændende oplevelse. Svend var utrolig sød og omsorgsfuld over for mig.

Drømmer stadig om at finde kærligheden

I dag er Ilse fortsat alene, men hun har ikke opgivet håbet om at finde en mand, som hun kan dele de gode stunder i livet med.

- Et eller andet sted tror jeg, at alle os oppe i årene aldrig opgiver drømmen om at dele vores liv med én. Vi drømmer stadig om et kys i nakken, at blive strøget over håret, sende hinanden et forelsket blik og vide, at der i verden findes et helt særligt menneske, som gør én glad og varm inden i. Jeg ønsker da at møde en mand, der har de samme værdier som jeg, er nysgerrig og aktiv på livet, hvor vi kan dele fælles interesser og måske lære noget nyt af hinanden. Ikke en jeg nødvendigvis skal bo sammen med, men glæde mig til at mødes med, når vi har behov for at være sammen. Det kunne være så dejligt at have en at holde i hånden i biografen. Rejse med, gå på restauration med eller drøfte en spændende bog med, siger Ilse, der også fortæller, at hun i dag bruger en stor del af tiden med sine tre børn og fem vidunderlige børnebørn samt vandreture i naturen.

Ilse og Svend 
Foto: TV 2

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden