4. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Alle glæder sig til at se prins Christian i mesterlære på festdag

Prins Christian
Prins Christian
Foto: Hanne Juul
Der er store forventninger til at se prins Christian i en bemærkelsesværdig officiel sammenhæng meget snart.

Det bliver en festlig dag, når dronning Margrethe og kronprins Frederik sammen med prins Christian den 13. juni deltager i den officielle fejring af 100-året for Genforeningen.

Dagens program for prins Christian og hans far og farmor er meget varieret og spændende, og mange danskere ser frem til at opleve prins Christian på den store dag.

Prins Christian i mesterlære

På kongehusets sociale medie-platforme er der flere begejstrede kommentarer.

- Så er den unge prins Christian i mesterlære, lyder en kommentar, der faktisk er inde på det rette spor.

For prins Christian kommer bestemt til at lære noget fra dronningen og kronprinsen, når han repræsenterer kongehuset på en så markant dag.

Glæder sig til at se Christian

En anden kommentar giver udtryk for, at der er store forventninger til prins Christian og de øvrige royale til fejringen af 100-året for Genforeningen:

”Er det ikke usædvanligt at prins Christian har sådan en officiel pligt? Det plejer da først at være når de rammer de 18 år, ikke? Nå, men glæder mig til at se de 3 sammen”.

Krydser den gamle grænse

Den officielle Genforeningsfejring begynder om morgenen den 13. juni, når dronningen, kronprinsen og prins Christian i karet vil køre over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Karetkørslen vil foregå samme sted, som Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout ledsaget af kronprins Frederik og prins Knud til hest og dronning Alexandrine og prinsesse Thyra i karet.

101 år senere vil Christian 10.’s barnebarn, oldebarn og tipoldebarn på ny krydse den gamle grænse, hvor der er opstillet en fortolkning af æresporten fra 1920.

Ved begivenheden holder dronningen tale og indvier en skulptur.

Christian til festgudstjeneste

Efterfølgende deltager dronningen, kronprinsen og prins Christian i en festgudstjeneste i Haderslev Domkirke.

BILLED-BLADET er med

BILLED-BLADET dækker hele festdagens begivenheder tæt, og der vil naturligvis være fuld fokus på prins Christian i godt selskab med dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Læs mere om: